Leer tuinbouwgeschiedenis met stadsspel ‘Plukkie Al?’

Algemeen
Spelmaker Jules Stuyt op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.
Spelmaker Jules Stuyt op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. (Foto: Mirte Bouter)

Westlanders kunnen vanaf nu met een stadsspel hun kennis testen over de geschiedenis van de tuinbouw. In de interactieve wandeling ‘Plukkie Al?’ assisteer je een fictieve tuinder die tomaten wilt kweken, telen en bezorgen bij zijn klanten. Je maakt een wandeling door het centrum van Naaldwijk en doet ondertussen verschillende opdrachten.

“Westland staat bekend om zijn hypermoderne glastuinbouw, maar vroeger ging dat allemaal heel anders”, vertelt spelmaker Jules Stuyt. “Ondanks alle moderne gebouwen, bedrijfspanden en kassen, herbergt Westland ook veel monumenten en geschiedenis. Het leek mij leuk om mensen een mooie wandeling door het centrum Naaldwijk te laten lopen waarbij je ondertussen meer leert over de geschiedenis van Westland.”

Tijdens het stadsspel komen allerlei vragen aan bod. Hoe zagen de trams van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij er vroeger uit? Hoeveel liter water is nodig voor de productie van 1 kilo tomaten? En waar komt de naam Westland eigenlijk vandaan? De app brengt de geschiedenis nóg meer tot leven door middel van Augmented Reality- en Virtual Reality-opdrachten.

‘Plukkie Al?’ is te spelen via de City Challenge app op je smartphone. Wanneer je het spel begint, word je gevraagd om naar het Wilheminaplein in Naaldwijk te lopen om te starten. Vanaf daar loop je een route door het centrum waar je vragen beantwoordt, opdrachten doet en uiteindelijk een antwoord krijgt op de vraag: hoeveel weet jij van de Westlandse tuinbouwgeschiedenis?

De City Challenge app waarmee je ‘Plukkie Al?’ kunt spelen is beschikbaar voor iOS en Android.