contentsamenwerking

KasseNova toont zich flexibel: ‘Nóg meer mogelijkheden voor Westlandse starters’

Algemeen
Projectontwikkelaar Jasper Bravenboer (midden), geflankeerd door makelaars Cindy Roeland-Immerzeel (Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars) en Jos Borgdorff (Borgdorff Makelaars) op de locatie waar woningbouwproject KasseNova aan Vaart in ’s-Gravenzande gaat verrijzen.
Projectontwikkelaar Jasper Bravenboer (midden), geflankeerd door makelaars Cindy Roeland-Immerzeel (Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars) en Jos Borgdorff (Borgdorff Makelaars) op de locatie waar woningbouwproject KasseNova aan Vaart in ’s-Gravenzande gaat verrijzen. (Foto: FL)

De bouwvergunning van de gemeente is sinds vorige week binnen, half 2023 wordt er zoals het zich nu laat aanzien gestart met de bouw van woningbouwproject KasseNova aan de Vaart in ’s-Gravenzande. Nog meer goed nieuws: er komen - uniek in deze tijd - nóg meer mogelijkheden voor Westlandse starters, die dromen van een eigen plekje in hun favoriete gemeente. 

Het was de laatste weken best even puzzelen, maar het is gelukt. Projectontwikkelaar Jasper Bravenboer (KasseNova aan de Vaart B.V.) en de makelaars Cindy Roeland-Immerzeel (Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars) en Jos Borgdorff (Borgdorff Makelaars) besloten recent in actie te komen om het project aan de Nieuwe Vaart in de nieuwe woonwijk Waelpolder aan te passen aan de huidige marktomstandigheden. “De woningmarkt is anders dan een klein jaar geleden”, legt Bravenboer uit. “We merkten dat het door rentestijging, stijgende bouw- en energiekosten, inflatie en dergelijke voor starters lastiger werd om een huis te kopen. Daar moesten we iets mee in dit project, want juist KasseNova aan de Vaart is van oorsprong bedoeld voor meerdere doelgroepen, waarvan de jonge Westlander een heel belangrijke is. In plaats van het project door veranderende marktomstandigheden on hold te zetten, hebben we gekeken naar wat er nog wél mogelijk is. Dat is gelukt. We hebben het aanbod kunnen aanpassen met een nieuw woningtype speciaal voor starters. Deze huizen hebben een prijs vanaf € 247.500,- vrij op naam! Uiteraard is deze aanpassing gedaan zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, het woongenot en de algehele uitstraling van KasseNova aan de Vaart. Ook hebben wij de reeds verkochte woningen gerespecteerd en blijven deze ondanks de planwijziging onveranderd. Dat maakt het mogelijk dat starters tóch een huis kunnen kopen in dit prachtige project in hartje Westland.”

Uitdaging

Ook de makelaars zijn erg enthousiast. Samen met de ontwikkelaar hebben zij nagedacht over de aanpassing van het oorspronkelijke bouwplan. “Het feit dat een projectontwikkelaar bereid is dit te doen, getuigt enerzijds van lef en anderzijds van betrokkenheid bij de Westlandse woningmarkt”, zegt Jos Borgdorff. “Want zo’n aanpassing heeft wat voeten in aarde. Maar zoals Jasper al aangeeft, is het ontzettend belangrijk dat we de Westlandse jongeren hier in dit gebied een woonplek kunnen bieden. We hebben een grote uitdaging met elkaar als het gaat om wonen in Westland. Ook de gemeente Westland en Ontwikkelmaatschappij Het Nieuwe Westland, zijn content dat we deze aanpassing - ook de bestaande kopers zijn enthousiast - hebben kunnen maken.” 

Unique

De nieuwe studio’s worden verkocht onder de naam van de gerberasoort Unique, heel toepasselijk en heel Westlands dus. Cindy Roeland-Immerzeel: “De kopers krijgen als het gaat om de studio’s de beschikking over een efficiënt ingedeelde ruimte van circa 47 m². De prijzen zijn vanaf € 247.500 v.o.n. De studio’s bestaan uit een woonkamer met keurige keuken, slaapruimte, gaaf en ruim balkon, complete badkamer, apart toilet én ook een eigen parkeerplaats. Kortom, alles erop en eraan en natuurlijk duurzaam. Met dit gloednieuwe woningtype bieden wij iets compleet nieuws en unieks aan de markt.”

Uitstraling

KasseNova aan de Vaart heeft overigens een breed assortiment woningen te bieden, legt Jasper uit: “Naast 40 betaalbare studio’s en appartementen, bouwen we ook 23 luxe appartementen en 5 penthouses. Er valt dus echt iets te kiezen. We hebben qua uitstraling de nadruk gelegd op veel rust, veel groen en een unieke ligging aan het water. Om de omgeving zoveel mogelijk intact te laten hebben we gekozen voor een parkeergarage onder het appartementencomplex . Daardoor kan iedereen zijn auto kwijt, zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van het gebied. Iedereen die hier gaat wonen kan volop genieten van het groen om zich heen: elke woning heeft een ruime buitenruimte, variërend van 8 tot maar liefst 187 m² terras. De toekomstige bewoners van enkele penthouses hebben letterlijk en figuurlijk een topuitzicht: bij helder weer kijk je zó naar zee!”

Interesse of meer informatie?

Interesse in de woonmogelijkheden die KasseNova aan de Vaart biedt? Neem contact op met een van de makelaars:

Helm & Heus Nieuwbouwmakelaars 0174 444 777 nieuwbouw@helmheus.nl.

Borgdorff Makelaars 0174 225 055 projecten@borgdorff.nl.

Meer informatie:
www.kassenova.nl.