Studenten maken barokke bloemarrangementen met onderkruipsels

Algemeen
Studenten doen alles zelf: van de inkoop, verzorging en uitvoering tot aan hun eindpresentatie.
Studenten doen alles zelf: van de inkoop, verzorging en uitvoering tot aan hun eindpresentatie. (Foto: Lentiz)

Dankzij een blijvende samenwerking tussen Lentiz MBO Westland, het Rijksmuseum Amsterdam en vier Westlandse bedrijven zetten studenten Bloem & Design van Lentiz MBO Westland ieder jaar hun inspiratie om in unieke bloemarrangementen. 

Geïnspireerd door de barok met haar theatrale licht-donkercontrasten zullen er bloemstillevenarrangementen gemaakt worden. Woensdag 8 maart zullen studenten hun ontwerp uitvoeren en kunnen de eindresultaten van het Rijksmuseumproject bezichtigd worden. Dit jaar laten de studenten zich inspireren door de tentoonstelling ‘Clara en Onderkruipsels’ van het Rijksmuseum. Clara de neushoorn is enorm groot en massief, terwijl sommige ‘Onderkruipsels’ juist klein zijn. De kijk op deze beestjes was in de kunst en wetenschap van de 16e en 17e eeuw enorm in beweging.

Studenten doen alles zelf: van de inkoop, verzorging en uitvoering tot aan hun eindpresentatie. De inkoop doen ze bij de sponsoren 4-attention, Westland Bloemen Export (WBE), Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javado.

Flycatcher

Student Valentín Candia Mahn is enthousiast over zijn idee. Hij gaat zich richten op ‘Onderkruipsels’ en laat zich inspireren door ‘de vliegenstrip’. Hij vertelt dat de titel van zijn werk ‘The fly catcher’ is. Hij maakt onder andere gebruik van bijzondere planten die het bedrijf Javado levert. Hij is de sponsoren dankbaar dat hij uit zo’n groot en mooi assortiment ondergronden, bloemen, snijgroen en planten kan kiezen om zijn creatieve ideeën te verwezenlijken. 

Gerben Kuivenhoven (WBE) is een belangrijke schakel in de organisatie: “De samenwerking met Lentiz vinden wij bijzonder leuk en nuttig. Het is belangrijk om studenten kennis te laten maken met het veelzijdige assortiment snijgroen en natuurlijk met ons bedrijf. Snijgroen is de basis en we zijn benieuwd hoe de studenten weer aan de slag gaan. We kijken uit naar de eindresultaten. Ik wens alle studenten heel veel succes!”

De werken zijn te bekijken op het World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk op woensdag 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 21.30 uur, en op woensdag 8 maart van 10.00 tot 12.00 uur.