Aanvragen bij Kleine Culturele Initiatieven kan weer

Algemeen
Het resultaat van een initiatief van appartementencomplex/woongroep 50+ ‘Brandmeester’.
Het resultaat van een initiatief van appartementencomplex/woongroep 50+ ‘Brandmeester’. (Foto: Cultuurweb Westland)

Westlanders kunnen vanaf dit jaar vaker en meer geld vragen voor kleinschalige culturele activiteiten. Dat meldt Westland Cultuurweb, die de subsidie namens de gemeente verdeelt

De regeling Kleine Culturele Initiatieven (KCI) ondersteunt kleinschalige culturele of kunstzinnige activiteiten in wijk, buurt of kern. Aanvragen voor initiatieven die plaatsvinden in de maanden april tot en met juni kunnen worden ingediend vóór woensdag 1 maart. In 2023 komen meer aanvraagrondes en het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd is verhoogd.

Samen een schilderworkshop volgen en gezelligheid creëren met een muzikaal optreden en voordrachten van gedichten: een woongroep in Naaldwijk greep de kans aan om een aanvraag in te dienen bij KCI voor deze gezellige happening. Een ander voorbeeld is een tentoonstelling over architectuur in de kern waarbij inwoners werden uitgenodigd om op een creatieve manier hun eigen woondroom te laten zien en mee te denken over toekomstig wonen in hun dorp.

De regeling KCI is een subsidieregeling van gemeente Westland die door Westland Cultuurweb wordt uitgevoerd. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Cultuurmakelaars van Cultuurweb kunnen meedenken in het proces ‘van idee naar aanvraag’ voordat het plan wordt ingediend. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren. Om meer mogelijkheid te bieden om een aanvraag in te dienen zijn er in 2023 meer aanvraagrondes. De uiterste indiendata zijn 1 maart, 1 juni, 1 augustus, 1 oktober en 1 december. Daarbij is het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd verhoogd van € 1500 naar € 1800.

Meer informatie over de regeling KCI is te vinden op de website van Westland Cultuurweb: www.westlandcultuurweb.nl.