Historisch café met 100-jarige Phoenix

Algemeen
Tijdens het historisch café worden foto's uit het archief getoond.
Tijdens het historisch café worden foto's uit het archief getoond. (Foto: De Phoenix)

Het jaar 2023 is een echt feestjaar met 50 jaar Historische Vereniging, 100 jaar Oranjecomité Kwintsheul en 100 jaar muziekvereniging De Phoenix. Ter gelegenheid hiervan worden twee historische cafés gehouden, de eerste met De Phoenix op donderdag 16 februari in De Vang aan de Lange Spruit, naast basisschool De Kyckert.

Op een groot scherm worden foto’s uit het rijke archief van De Phoenix getoond: concerten, uniformen, optredens bij speciale gelegenheden en nog veel meer. De bezoekers krijgen alle gelegenheid om commentaar te leveren op de foto’s en hun herinneringen te delen. Er zijn ook foto’s bij waarvan niet helemaal duidelijk is wie er op staan en welk jaar het is. De inbreng van het publiek is dus heel waardevol.

Alle Wateringers, liefhebbers van muziek of geschiedenis en alle andere geïnteresseerden, oud en jong, zijn welkom, maar zeker de (oud-)leden van De Phoenix en de Historische Vereniging mogen deze historische avond niet missen. Iedereen die thuis nog (oude) foto’s heeft, wordt gevraagd deze mee te nemen om zo de collectie zo mogelijk uit te breiden. De avond wordt muzikaal omlijst door leden van De Phoenix.

Het café begint om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. De toegang en de koffie zijn gratis. Het historisch café en het jubileumjaar zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Westland