Op welke partij stem jij 15 maart? Nu stemhulp Zuid-Holland online

Algemeen
Moeten boerenbedrijven worden uitgekocht, of krijgen ze juist nog langer de tijd? Aan de hand van dit soort keuzes kun je kijken welke partij het beste bij jou past.
Moeten boerenbedrijven worden uitgekocht, of krijgen ze juist nog langer de tijd? Aan de hand van dit soort keuzes kun je kijken welke partij het beste bij jou past. (Foto: DvE)

Vrijdagavond 3 februari werd bekend welke 20 partijen in Zuid-Holland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen 2023. 15 maart mogen we onze stem uitbrengen. Maar welke partij maakt de goede keuzes voor onze provincie? Voor wie geen tijd of zin heeft zich uitgebreid in alle verkiezingsprogramma’s te verdiepen, of wie twijfelt, is er nu een online stemwijzer beschikbaar.

Provinciale Statenverkiezingen

De stemhulp is te vinden op de website van de Provincie Zuid-Holland. Hij bestaat uit 29 grote keuzes waar partijen van mening over verschillen, zoals ‘Bij het Rijk lobbyen voor immigratiebeperking’, ‘boerenbedrijven gedwongen uitkopen om stikstofuitstoot te verminderen’ en ‘lobbyen voor sluiting vliegveld Rotterdam-The Hague Airport’. En moet de provincie geld vrijmaken voor het behouden van historisch erfgoed, of niet? Nog een heet hangijzer: moet de provincie, om het woningtekort op te lossen, het bouwen in groene buitengebieden toestaan?

De stemhulp neemt ongeveer 5 à 10 minuten in beslag. Je kunt hem hier vinden en ontdekken welke van de 20 Zuid-Hollandse partijen het best bij jou past.