AM geeft startsein voor plan Waelse Weelde

Algemeen
Afbeelding
(Foto: AM)

Gebiedsontwikkelaar AM heeft het officiële startsein gegeven voor de realisatie van 69 zeer energiezuinige woningen in het plan Waelse Weelde.

Het nieuwbouwproject is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Waelpolder tussen ’s-Gravenzande en Naaldwijk en is in december 2022 in aanbouw genomen door BAM Wonen. De woningen zijn ontworpen in jaren ’30 architectuur en worden uitgevoerd met aandacht voor duurzaamheid. Ook worden in de buitenruimtes diverse maatregelen genomen in het kader van klimaatadaptiviteit. De verwachting is dat de woningen in het vierde kwartaal van 2023 worden opgeleverd, gelijktijdig met de oplevering van een nieuwe basisschool.

Het plan Waelpolder is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling Waelpark en biedt ruimte voor circa 720 woningen, waarvan 50 procent in het betaalbare segment (waaronder ook sociale woningbouw), een school en maatschappelijke voorzieningen. 

De eengezinswoningen in Waelse Weelde worden in verschillende woningtypen gerealiseerd. Van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en variërend in woningoppervlakten van 137 m2 tot 170 m2 tot vrijstaande woningen met een woningoppervlakte van 177 m2 tot 193 m2. Negen woningen grenzen aan het water en hebben een royale vlonder die onder meer kan worden gebruikt als terras en voor het afmeren van bijvoorbeeld een sloep. Op dit moment is er nog een aantal woningen beschikbaar. De prijzen zijn vanaf € 540.000 tot € 1.275.000 v.o.n.