Dit zijn de leukste 1 april-grappen uit Westland en omgeving

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Voordat je verder leest: Je veter zit los. Inderdaad, vandaag is het één april dus is het oppassen geblazen. In dit artikel verzamelen we de meest opvallende 1 april-grappen uit Westland en omstreken.

#NieuweStijl

Met stip op één staat natuurlijk de grap van onszelf. In onze lokale kranten maakten we vorige week bekend dat Junior Researcher Alex Pril had ontdekt dat onze lezers jonger zijn dan gedacht. Om aansluiting met deze jongere doelgroep te krijgen, zou de redactie de nieuwe TikTok- of Insta-stijl gaan hanteren met verhalen van maximaal 140 woorden, afkortingen als ‘ff’ en ‘suc6’, emoji’s en @mentions en #hashtags.

Lezers werden van harte uitgenodigd om voor vandaag, 1 april, te reageren op de nieuwe stijl. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. De mailbox van de niet-bestaande A. Pril stroomde vol. Een deel van de lezers legde direct een verband tussen de twijfelachtige aard van het voorstel, de naam en de datum. Maar, veel andere lezers lieten in kleurrijke taal weten het niet eens te zijn met de plannen.

Indoor voetbalcentrum in Monster

Sportclub Monster joeg de bewoners van het centrum de stuipen op het lijf door bekend te maken dat er in het centrum van Monster een voetbalcentrum gevestigd zou worden. Het centrum zou komen in het pand waar voorheen de Aldi was gevestigd. Wat er in het pand moet komen houdt het dorp al geruime tijd bezig. 


Zo moet de indoor soccerzaal eruit komen te zien. - SC Monster

“De nu nog kille betonnen ruimte wordt omgetoverd tot een indoor-soccer zaal, waar voor de ouderen walking voetbal wordt georganiseerd, voor de hele kleintjes tot 10 jaar minivoetbal en voor de jeugd introduceren van het nieuwe ‘hangvoetbal’, een actieve versie voor het rondhangen op straat”, schrijft de sportvereniging. 

Vandaag 1 april, om 10.00 uur, was het publiek welkom om de plannen voor de ruimte te laten zien, compleet met impressiebeelden van de plannen.

Walking cycling

Na ‘walking footbal’ en ‘walking tennis’, is er nu ook ‘walking cycling’. Deze nieuwe sport is speciaal voor 60-plussers die fysiek niet meer in staat zijn om te fietsen. Deelnemers gaan wandelen met de fiets aan de hand. Het idee komt van Sander van Scheijndel van VS Cycling uit ‘s-Gravenzande.

“Ik hoor steeds vaker van oudere klanten dat het wielrennen te intensief wordt. Op deze manier kun je op hoge leeftijd toch nog met de racefiets eropuit”, zegt Sander van Scheijndel.

Het idee achter Walking Cycling is eenvoudig: de wielrenners stappen niet op het zadel maar gaan met de racefiets aan de hand een rondje lopen. Dat gebeurt in wandeltempo, ongeveer 5-6 kilometer per uur. Zo kan er ook gewoon gezellig gekletst worden tijdens de ‘rit’, zegt Sander van Scheijndel.


 De 74-jarige Gé van Scheijndel, vader van Sander, fungeert als kopman tijdens de eerste Walking Cycling-rit van het Westland. - VS Cycling

Om de interesse aan te wakkeren is er deze zaterdag een eerste kennismaking met de nieuwe wielervariant. De start van de eerste Walking Cycling rit in het Westland is zaterdag om 14.00 uur. Vader Gé van Scheijndel (74 jaar) is bereid gevonden als kopman te fungeren. Start en finish zijn aan de Sand-Ambachtstraat 78 in ’s-Gravenzande. VS Cycling verzorgt onderweg begeleiding door een ehbo-er met een AED. 

Sander van Scheijndel verwacht een grote interesse. “Als het een succes wordt, kunnen we zelfs aan Westlandse criteriums gaan denken: een rondje om de kerk met de racefiets aan de hand.”

Decorum lanceert parfum

Decorum, bloemen- en plantenkweker, gaat ook de geurenbusiness in. Het bedrijf wil met haar parfum genaamd: Pure Perfection iedereen laten genieten van het de frisse lucht van freesia.


De parfum van Decorum - Decorum

“Pure Perfection streelt je huid met een frisse Freesia scent en zet hiermee de toon voor een dag om te stralen en te bloeien. Deze geur wordt opgevolgd door een romantische mix van Gardenia en Orchidee. Naar mate de dag verstrijkt transformeert Pure Perfection tot een zwoele zomer bries met een warme geur gevormd door Laurier.”

Westlandse pepperspray

De politie maakt voor de productie van haar pepperspray in het vervolg gebruik van Westlandse producten. Kweker Westlandse Pepers heeft de aanbesteding gewonnen voor de productie van een nieuw soort wit-groene pepers, die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in pepperspray. “De productie is volledig natuurlijk en duurzaam. De nieuwe wit-groene pepers zijn extra sterk en krachtig. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe Westlandse pepperspray een effectief afschrikmiddel zal worden tegen criminelen,” aldus de Westlandse politie op Facebook.

“Als Westlandse politie zijn we erg trots op deze lokale kwekerij, die door innovatie zorgt voor een veiligere maatschappij! Vanaf vandaag mogen agenten in heel Nederland hun oude busje pepperspray omruilen voor een nieuw Westlands exemplaar. Het is de bedoeling dat alle agenten van de Nederlandse politie binnen een half jaar een stukje Westland bij zich dragen.”

Maskers voor gillende ouders

Duinrell heeft de oplossing gevonden voor gillende vaders en moeders in een achtbaan: het Nonsans-masker.

Duinrell is altijd bezig haar gastbeleving te optimaliseren. Een van de grootste uitdagingen voor kinderen die het attractiepark bezoeken, is het harde gegil van hun vader of moeder tijdens een ritje in een attractie. “Als ouders gillen, dan gaat hun stem al vrij snel naar falsetto. Dat is een hoog geluid, maar nog niet heel pijnlijk. Echter bij vader en moeders, die hun stem veel vaker moeten gebruiken, gaat hun stem van falsetto in de loop der jaren naar nonsetto. En als je gilt in nonsetto, dan is dat ontzettend onprettig voor het kinderoor. Daarom zijn wij bij Duinrell op zoek gegaan naar een oplossing. En die hebben we gelukkig gevonden in Frankrijk.”


Met de nieuwe maskers moet het geluid van gillende vaders en moeders voorgoed verdwijnen uit Duinrell. - Maud Fontein

Het masker uit Frankrijk vangt de nonsetto geluiden van ouders op en zet deze om in een ander veilig geluid dat netjes onder de 14.400 hertz blijft. In Frankrijk wordt het gegil automatisch omgezet naar chansons van Edith Piaf of Charles Aznavour. Bij Duinrell heeft men ervoor gekozen om het gegil om te zetten naar dierengeluiden.

Het Nonsans-masker is vanaf deze zaterdag verplicht voor alle ouders op Duinrell.

Mis je nog een geslaagde grap uit dit overzicht? Laat het ons weten!