Afbeelding
(Foto: https://wakki.nl/)

Wakki + Nine Miles

vrijdag 14 oktober 2022 21:00 tot zaterdag 15 oktober 1:00

WAKIFUNK EN DE VRIJHEID VAN JAZZ

OVER WAKI

Wakki is een achtbaanavontuur door een universum gesmeed van de energie van funk en de vrijheid van jazz. Een ronkende machine met oneindige nieuwsgierigheid als brandstof en zes Kosmonauts in de cockpit die je meenemen op een stuntvliegreis door een groovende kosmos met onontdekte dimensies.

De nieuwsgierigheid van de bandleden zorgt ervoor dat er talloze stijlen, genres en culturen langskomen: van Snarky Puppy en Fela Kuti tot Led Zeppelin en Pink Floyd, en van Turkse vibes tot straight-up-American funk. Voor iedereen is er iets te herkennen en tegelijkertijd te ontdekken. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt gaan bewegen, waar complexe ritmes met verhalende thema’s op een dansbare manier worden neergezet en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat ieder optreden anders is.

NINE MILESREGGAE

Nine Miles, een Reggaeformatie uit Rotterdam en omstreken is in 2021 opgericht. Afgelopen zomer zijn ervaren en beginnende muzikanten met een grote liefde voor de muziek van Bob Marley een coverband begonnen;Lloyd zang en gitaar, Hans zang en percussie, Vinod toetsen, Leo gitaar, Bryan bas en Ron drums. Er zijn zelfs backings Lia en Claudia, geheel in de stijl van Bob met zijn I Threes.Onder het motto ‘Music is an international language and has the power to bring people together’ brengen zij een aantal Marley-klassiekers ten gehore.