Afbeelding
(Foto: https://sweetbourbon.nl/)

WaterBlues: Blues de Luxe + Sweet Bourbon - WPC Nederland 3

zaterdag 22 oktober 2022 20:30 tot zondag 23 oktober 2:00

BLUES D’LUXE

OVER BLUES D’LUXE

Muziekstijlen komen en gaan, maar de Blues blijft altijd. In een diversiteit aan vormen, variërend van de Chicago Blues, Delta Blues, tot de gelikte Bluesrock en zelfs de Blues met een funk- & Jazz-randje. Het is daarom niet gek dat de Blues eigenlijk iedereen wel aanspreekt. Hoe jong of oud je ook bent, waar je ook vandaan komt: ‘Blues Never Gets Old’

Blues D’luXe brengt een wat ‘moderner’ Blues-repertoire, met songs voornamelijk vanaf de jaren 70. Onze keuze voor nummers wordt geleid door onze persoonlijke voorkeuren in het Blues-genre. Met Blues D’luXe zijn we met z’n 7-en, dus dat betekent automatisch uiteenlopende smaken. Dat valt terug te zien in ons repertoire, zoals: Joe Bonamassa, Eric Clapton, John Mayer, ZZ Top, Blues Brothers, SRV, Robben Ford, Coco Montoya, etc. Met een mix van up- medium, en slow tempo blues staat Blues D’luXe garant voor een avond met goeie muziek.

SWEET BOURBON

SWEET BOURBON IS EEN LUST VOOR OOR EN OOG! BLUES SOUL & ROCK 

Na een vliegende start in 2014 met voornamelijk eigen werk, is Sweet Bourbon al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. De vijf jaren die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met een live album, een debuut album, 2 singles, een aantal clips en vele live shows in binnen- en buitenland, heeft Sweet Bourbon laten zien dat ‘they’re here to stay’.

Na het debuutalbum LIVE AT TRIANON in 2015 verscheen in augustus 2017 het studio album NIGHT TURNED INTO DAY. De release van dit album verraste iedereen. Met een aantal gevarieerde songs van eigen hand verstevigde Sweet Bourbon zijn positie in het boven segment van het clubcircuit. De invloeden van rock, blues, jazz en soul leverden een stevige southern-rock stijl op. De vele positieve binnen- en buitenlandse recensies en airplay bleven niet onopgemerkt.

Het neerzetten van de shows in diverse internationale clubs blijft elke keer weer een mooie uitdaging. Voor Sweet Bourbon is het door de jaren heen vanzelfsprekend geworden om on the road te zijn. De inspiratie en motivatie die de live optredens opleveren hebben geleid tot een studioalbum in 2020 met de titel BORN A REBEL en in 2021 verscheen de ep LIVE RECORDINGS. In mei 2022 verschijnt het vijfde album, Slippery Slopes. Dit is een live registratie van het concert dat de band in oktober 2021 gaf in de Bluesmoose reeks in Groesbeek. Naast de binnen- en buitenlandse shows is de band actief gestart met nieuw materiaal voor een zesde album wat een studio versie zal worden.

Sweet Bourbon is een lust voor oor en oog, met: *René van Onna, lead vocals *Roeland van Laer basgitaar *Chris Janssen gitaar *Willem van der Schoof toetsen *Martijn Cuypers, drums * Henny Oudesluijs Vocals * Suzan Wattimena vocals

Informatie, muziek, clips en fotomateriaal zijn te vinden op de website van Sweet Bourbon, spotify, deezer, apple music, amazon music en alle social media.