Afbeelding
(Foto: https://www.facebook.com/Grohltributeband)

Grohl (FF Tritube) + Vinnie’s Vice - WPC Nederland 3

vrijdag 7 oktober 2022 21:00 tot zaterdag 8 oktober 1:00

OVER GROHL

Wat begon als een eenmalige show, waarbij allerhande rockers een ode brachten aan RockGod “Dave Grohl”, bleek toch te plezant om ermee te stoppen. Wok&Grohl was de aanzet tot het huidige concept van de Foo Fighters tributeband die we zijn. Zonder het carnavaleske van de modale tributeband, maar wel met de intentie om the real stuff zo dicht mogelijk te benaderen en iedereen te laten genieten van de tientallen superhits die de Foo’s doorheen de jaren hebben geproduceerd. Wij brengen dan ook een ruime greep uit het volledige repertoire van Dave en zijn kornuiten, zoals Times like these, the pretender, my hero, This is a call,best of you enzoverder uit de eerdere werken, maar ook uit hun laatste spruit Wasting light, zoals Rope, bridge burning, white limo, walk,... Dus hou je van de Foo Fighters, kom ons dan zeker eens bekijken en beluisteren!

Vinnie’s Vice:

Blues&fusion powertrio Vinnie’s Vice is terug op het podium, met nieuw en oud eigen werk. De songs zijn catchy en doorspekt met krachtige gitaarriffs, kleurrijke akkoorden op een solide ritme basis. Soms rauw en groot, soms klein en kwetsbaar, maar altijd met risico en gevoel gespeeld, met veel improvisatie en onderlinge interactie. De teksten zijn persoonlijk en diep uit het hart. De feel en sound doen misschien denken aan de jaren 70, maar Vinnie’s Vice is zeer zeker vernieuwend en tapt uit een modern blues vaatje, met een eigen stijl.

De band die opgericht is in 2000, en tussendoor een tijd niet heeft bestaan, kan putten uit een zeer rijke, internationale ervaring; met tot 100 gigs per jaar op een paar grote festivals, waaronder het grootste blues festival van Polen: Suwalki Bluesfestival in 2019. De nieuwe formatie stond voor het eerst begin september als headliner op Podium Westland.

De zinderende chemie tussen de drie muzikanten is de reden dat Vinnie’s Vice weer bestaat: Ehran Ruinard op drums, Eljo Hendrosuseno op bas en Vincent Janse op gitaar en zang. Direct na de eerste repetitie vroeg Eljo in de auto aan Vincent “Zeg, dat Vinnie’s Vice, is dat voor één optreden, of kunnen Ehran en ik vast bij de band ?”. En dat was het. Zo simpel als dat. “We voelden het alledrie direct – hier is iets magisch aan de hand”. Een nieuw begin, en met nieuw eigen werk. Voel je welkom om het mee te maken.