Joyce van der Meijden.
Joyce van der Meijden. (Foto: PR)

Kinderboekenschrijfster naar bieb Naaldwijk

woensdag 30 november 2022 14:00 t/m 16:00

Is schaken alleen voor bollebozen? Echt niet! Schrijfster Joyce van der Meijden komt naar Bibliotheek Naaldwijk om te vertellen over Simon de Schaker. Deze kinderboekenserie gaat over Simon, een hele goede voetballer met een neus voor avontuur, net als zijn schaakvriendin Nikki. Zijn droom? Simon wil schaakgrootmeester worden. Tijdens de lezing laat de schrijfster een korte film zien met Ajax speler én schaker Joël Veltman en zanger Nick Schilder. Daarna volgt er een quiz met vragen over schaken, die opvallend vaak wordt gewonnen door een niet-schaker. Na deze lezing kunnen de kinderen zelf proberen te schaken. Schaakkampioen Ard Dekker doet een simultaan tegen heel veel kinderen tegelijk.

Aanmelden voor deze lezing doe je via www.bibliotheekwestland.nl. Toegang is gratis. Woensdag 30 november van 14.00 en 16.00 uur in Bibliotheek Naaldwijk.