Claudia's interesse in (zee)vogels is ooit aangewakkerd door de vele pinguïns op haar reis naar de Falklandeilanden.
Claudia's interesse in (zee)vogels is ooit aangewakkerd door de vele pinguïns op haar reis naar de Falklandeilanden. (Foto: Claudia van Zanten)

Prijswinnende foto’s nu te zien bij De Kreek in ‘s-Gravenzande

maandag 30 oktober 2023 14:49 tot zondag 10 december 18:00

Van 30 oktober tot 10 december 2023 is bij De Kreek in ‘s-Gravenzande de foto-expositie ‘Seabirds and more’ te bezoeken, met foto’s van Claudia van Zanten.

Claudia van Zanten is een hobbyfotograaf met al van jongs af aan een grote interesse voor de natuur. Met haar fotowerk laat zij graag de schoonheid van deze natuur zien, met name de dieren in hun leefomgeving. 

Zeevogels

In de laatste jaren heeft zij zich veel beziggehouden met het fotograferen van vogels en dan met name zeevogels. Deze interesse is ooit aangewakkerd door de vele pinguïns op haar reis naar de Falklandeilanden. Dichter bij huis heeft zij in de laatste tijd locaties bezocht waar papegaaiduikers en Jan-van-Genten voorkomen, zoals de Faeröer-, Shetlandeilanden en Hornøya. Maar ook bijzondere vogelsoorten in Spanje en Finland zijn gefotografeerd. 

© Claudia van Zanten

Ruige natuur

Wat haar vooral aantrekt in deze vaak afgelegen gebieden, is de ruige natuur met de soms onstuimige weersomstandigheden, deze combinatie kan vaak mooie beelden opleveren. Ook meeuwen langs de Nederlandse kust zijn regelmatig een geliefd onderwerp voor Claudia. 


© Claudia van Zanten

Deze expositie is een selectie van de foto’s, die gemaakt tijdens reizen naar deze vogelgebieden. Een aantal van deze foto’s hebben prijzen gewonnen bij de Nederlandse Fotobond en/of zijn genomineerd bij internationale fotowedstrijden.