The Attic Big Band is vernoemd naar de plaats waar ze hun muzikale reis begonnen: op de zolder van muziekvereniging Pius X in Poeldijk
The Attic Big Band is vernoemd naar de plaats waar ze hun muzikale reis begonnen: op de zolder van muziekvereniging Pius X in Poeldijk (Foto: PR)

Laatste jazz-optreden in Fata Morgana van The Attic Big Band

zondag 26 november 2023 15:00

Op 26 november 2023 markeert Monster een muzikale mijlpaal als de veelgeprezen Jazz in Fata Morgana-concertreeks wordt afgesloten met een spetterend optreden van The Attic Big Band uit Poeldijk.

The Attic Big Band, vernoemd naar de plaats waar ze hun muzikale reis begonnen op de zolder van de vermaarde muziekvereniging Pius X in Poeldijk, belooft een onvergetelijke avond vol swingende jazzklanken. Deze Westlandse Bigband wordt aangevoerd door de jonge dirigent Dennis te Woerd.

Jazzgrootheden

Het repertoire van The Attic Big Band omvat klassiekers van jazzgrootheden uit het verleden, met een speciale nadruk op de onsterfelijke werken van Count Basie en Duke Ellington. Het belooft een avond vol meeslepende blues, spetterende swing, knallende soul en funk, allemaal gearrangeerd en gecomponeerd door getalenteerde muzikanten zoals Sammy Nestico, Carl Strommen, Wouter Kluck, en de eigen dirigent Dennis te Woerd.

Voor de liefhebbers van jazzmuziek in de regio is dit een uitgelezen kans om lokaal kennis te maken met het rijke repertoire van een Bigband.

  • Datum: 26 november 2023
  • Tijd: Zaal opent om 14:45 uur, het concert begint om 15:00 uur
  • Locatie: Fata Morgana, Choorstraat 99, 2681 AR Monster
  • Toegang: € 10 inclusief koffie/thee
  • Reserveringen: Bel 06-30125205 (Nico Meijer) of e-mail nico@fata-monster.nl. Kaarten zijn ook beschikbaar via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/
  • Kaartverkoop aan de zaal: Betaling mogelijk met contant geld en pin.