Iedereen is welkom om te komen genieten.
Iedereen is welkom om te komen genieten. (Foto: RKWestland.nl)

Vier koren gaan samen zingen in de St. Adrianuskerk in Naaldwijk

zondag 26 november 2023 11:00

De traditionele viering van Christus Koning in de St. Adrianuskerk in Naaldwijk krijgt dit jaar een bijzonder muzikaal tintje: maar liefst vier koren gaan samen zingen. Cantate Domino, onder leiding van dirigent Jos Vranken jr., slaat de handen ineen met drie andere kerkelijke koren uit Westland: Jubilate Deo uit Wateringen, Cantemus Domino uit Honselersdijk en Cantemus Domino uit Naaldwijk.

Al jarenlang verzorgt Cantate Domino de muzikale omlijsting van de viering van Christus Koning in de St. Adrianuskerk. De Krönungsmesse van Mozart was hierbij een vaste traditie. Door veranderende omstandigheden heeft het programma de laatste jaren echter aanpassingen ondergaan.

Vier

Dit jaar nemen drie andere kerkelijke koren uit Westland deel aan de viering onder leiding van dirigent Jos Vranken jr. en pastoor Steenvoorden. Jubilate Deo uit Wateringen, Cantemus Domino uit Honselersdijk en Cantemus Domino uit Naaldwijk voegen hun vocale krachten samen voor een unieke gezamenlijke uitvoering.

Op het programma staan indrukwekkende stukken zoals de Messe Bréve in C van Charles Gounod, het Jubilate Deo van Halmos en het Ave Verum van Mozart. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door organist Jeroen de Ridder en het klassieke kamerorkest Westland Klassiek.

Praktische info

De bijzondere viering vindt plaats op 26 november om 11.00 uur in de St. Adrianuskerk in Naaldwijk, en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om te genieten van deze unieke samenwerking tussen drie koren.