Aan de upgrade van de Bartholomeuskerk wordt al ruim tien jaar gewerkt.
Aan de upgrade van de Bartholomeuskerk wordt al ruim tien jaar gewerkt. (Foto: Archief)

Informatieavond Bartholomeuskerk

maandag 27 november 2023 20:00

Het parochiebestuur en het bestuur van Bij Barth zijn druk bezig om de Bartholomeuskerk in Poeldijk een goede toekomst te geven. Op maandag 27 november willen ze geïnteresseerden graag informeren hoe, tijdens een informatieavond die start om 20.00 uur.

Aan de upgrade van de Bartholomeuskerk wordt al ruim tien jaar gewerkt door het bestuur. Steeds vaker vinden er activiteiten plaats. Iedereen in Westland kent wel de muzikale optredens die regelmatig worden georganiseerd door Bij Barth. Om een duidelijk onderscheid aan te geven tussen het liturgische deel van de kerk, waar ook nog steeds kerkdiensten worden gevierd, en het culturele deel, met de kerk als gemeenschapshuis voor alle Poeldijkers, ligt er nu een nieuw plan klaar.

Plan

“We willen een gordijn aanbrengen om de twee ruimtes van elkaar te scheiden,” vertelt een woordvoerder van Stichting Bij Barth desgevraagd. Maar dat is niet de enige verandering die in de pijplijn zit. “Ook willen we een doorzichtig scherm aanbrengen, op ongeveer vier meter hoogte. Dit verhoogt het comfort in de herfst en winter, als het kouder is.” In combinatie met de vloerverwarming, die al tientallen jaren geleden werd aangebracht, blijft het met deze energiezuinige maatregel in de kerk dan een stuk warmer. En dat is goed nieuws voor alle activiteiten die er in de toekomst gaan plaatsvinden als het aan het bestuur ligt, waaronder regelmatig feestjes - wel passend bij de sfeer van de kerk -, maar ook bijvoorbeeld de kerstmarkt en nieuwjaarsreceptie.

Informatieavond

Na eerdere informatiebijeenkomsten in 2014, 2016 en 2018 willen het parochiebestuur en het bestuur van Bij Barth op maandag 27 november Poeldijkers en andere belangstellenden graag verder informeren over de stappen die genomen zijn en nog gezet gaan worden om de Bartholomeuskerk een goede toekomst te geven. “Niet alleen voor kerkelijke activiteiten maar, ook als gemeenschapshuis voor Poeldijk en dus voor iedereen!” De besturen kijken ernaar uit ook van inwoners te horen hoe zij de toekomst van de Barth voor zich zien. “Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, zodat wij ook uw visie en mening mee kunnen nemen in onze verder uit te werken visie en besluitvorming.”

De informatieavond start om 20.00 uur en vindt plaats in het Bartholomeuskerk. Aanmelden is niet nodig, maar voor verder informatie kunnen geïnteresseerden eventueel contact opnemen via: activiteiten@bijbarth.nl of telefonisch: 06-53714151 of via het parochiesecretariaat.