Lezing ‘Geld en goed’

woensdag 29 november 2023 20:00

Theoloog Alain Verheij zoekt in Bijbelverhalen naar tijdloze lessen over een goede, rechtvaardige omgang met geld. Want onze tijden zijn veranderd, onze complexe relatie met geld is dat niet.

Alain Verheij legt uit hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Verheij vertelt eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de toehoorder via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid.

Alain Verheij (1989) is schrijver, journalist en blogger. Hij studeerde Theologie en Bijbelstudies. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1.

De lezing vindt plaats op woensdag 29 november a.s. om 20.00 uur in ’t Centrum, Hoofdstaat 100, De Lier. De avond is georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente De Lier.