De derde levensfase is een fase van impactvolle veranderingen.
De derde levensfase is een fase van impactvolle veranderingen. (Foto: Vitis Welzijn)

Cursus ‘Zestig: oud of helemaal goud?’ over derde levensfase

donderdag 30 november 2023 19:00 tot 21:30

De periode tussen iemands werkzame leven en de periode van hoge ouderdom en kwetsbaarheid wordt ook wel de derde levensfase genoemd. Vitis Welzijn organiseert er een cursus over.

Vitis Welzijn licht toe: “De derde levensfase is een fase van impactvolle veranderingen. Kinderen de deur uit, minder of stoppen met werken... Een tijd van nieuwe vrijheden en minder verantwoordelijkheden, die veel kansen biedt. Een nieuwe cursus, genaamd ‘60: oud of helemaal goud?’, scherpt het denken over de invulling van deze fase.”

Thema’s

De cursus die Vitis Welzijn organiseert, bestaat uit twee dagdelen: woensdagochtend 1 en 15 november óf donderdagavond 16 en 30 november. Deelnemers gaan onder andere aan de slag met de thema’s gezondheid, sociaal netwerk en vrijetijdsbesteding. Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Wat vind ik belangrijk?’ ‘Wat wil ik gaan doen?’ en ‘Welke kennis en ervaring kan ik daarbij gebruiken?’

Tijden

De cursus vindt woensdag 1 en 15 november plaats van 9.30 tot 12.00 uur en donderdag 16 en 30 november van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: wijkcentrum Hooge Hasta, Hastastraat 5 in Naaldwijk.

Voor meer informatie en/of aanmelden: cursus@vitisjgz.nl (o.v.v. naam en telefoonnummer) of via tel. 0174 – 630358 en vraag naar Nancy van der Zeijden.