Net als in 2020 zijn start en finish weer in de gezellige dorpskern van Maasland.
Net als in 2020 zijn start en finish weer in de gezellige dorpskern van Maasland. (Foto: Sjaak van Houten)

Halve Marathon van Midden-Delfland geopend

zondag 12 februari 2023 13:30

Na twee jaar afwezigheid is het zondag 12 februari weer zover: de Halve Marathon van Midden-Delfland. Met start en finish in het pittoreske Maasland belooft het weer een aantrekkelijk hardloopspektakel te worden. Het goede nieuws: de inschrijving is geopend via middendelflandhalvemarathon.nl.

De organisatie is er inmiddels helemaal klaar voor en heeft zelfs voor een kleine primeur gezorgd: na de start volgt er eerst nog een rondje Maasland! ‘De deelnemers lopen na de start ongeveer een kilometer door het mooie dorp’, aldus bestuurslid Ad van Marrewijk. ‘Ze komen daarbij langs twee beeldbepalende elementen, te weten de Oude Kerk uit de veertiende eeuw en de RK kerk uit 1887. Dan komen ze weer langs de start voor Café De Pynas en Museum De Schilpen, wat ook voor de toeschouwers natuurlijk heel leuk is. Daarna is het de polders in richting Schipluiden, waar onder meer de iconische oude trambrug uit 1910 wordt genomen. In de tussentijd is het naast hardlopen natuurlijk genieten van allerlei vormen van natuurschoon in Midden-Delfland. Dat laatste is toch waar deze gemeente om bekend staat.’

Naast de halve marathon is er ook een wedstijd over 10 kilometer. Die voert deels over hetzelfde parcours, ware het niet dat deze lopers Schipluiden letterlijk links laten liggen. De start van beide afstanden is om 13.30 uur aan de ’s Herenstraat in Maasland. Startnummers ophalen, verkleden en douchen kan bij vv MVV ’27 aan het Doelpad in Maasland. De kosten bedragen respectievelijk 12 en 15 euro en dat is inclusief een consumptie in de kantine van MVV ’27. De organisatie is in handen van Thof Running (Maasland) en De Hardloper (Schipluiden). Beide verenigingen hopen bij de 18e editie zo’n 400 deelnemers te mogen verwelkomen, die in 2004 vanwege de totstandkoming van de gemeente Midden-Delfland voor het eerst werd georganiseerd. Let op: alleen online voorinschrijving (tot 11 februari) mogelijk!