In de finale is er een grote trofee te winnen.
In de finale is er een grote trofee te winnen. (Foto: ONK Poker)

Voorronde ONK Poker in De Lier

donderdag 9 februari 2023 19:00

Donderdag 9 februari kunnen alle liefhebbers van het kaartspel poker zich melden bij Sportcentrum Vreeloo in De Lier. Daar zal namelijk het Pokerkampioenschap van De Lier plaatsvinden. Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers.

Het ONK Poker gaat om de gezelligheid, niet het geld. Oprichters Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn: “Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers. “Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Er staan iedere zaterdag 100.000 mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.”

Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. “Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport zoals schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is. Dit maakt het nog laagdrempeliger om eens kennis te komen maken met het spel, omdat je zelfs als nieuwe speler zomaar eens zou kunnen winnen!”

De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van De Lier’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen. De winnaar van vorig jaar is echter wel (samen met 2 andere finalisten) benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als echte pro’s mogen gaan pokeren in Las Vegas.

Iedereen die mee wil doen kan zich via de website https://www.onkpoker.nl/ inschrijven. Deelname kost € 13,50 bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van De Lier begint om 19.00 uur.