De Eva Damaya Wandeltocht wordt voor de zestiende keer gehouden.
De Eva Damaya Wandeltocht wordt voor de zestiende keer gehouden. (Foto: PR)

Eva Demaya Wandeltocht

zaterdag 18 maart 2023 9:00

De derde zaterdag van maart is al jaren de dag van de Eva Demaya Wandeltocht. Op 18 maart wordt deze wandeling voor de zestiende keer gehouden. De formule is ongewijzigd. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 6, 12, 18 en 24 kilometer. De routes zijn goed bewegwijzerd en voeren langs mooie plekjes in Westland.

Inschrijven kan uitsluitend op de dag van de wandeling, op de startlocatie bij Kwekerij Fachjan aan de Harteveldlaan 6 in Honselersdijk. De start is tussen 9.00 en 13.00 uur, inschrijven voor de 24 km kan tot 12.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 3 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bij de start en finish is een terras tussen de tropische palmen. Onderweg zijn tussenstops waar koffie en thee te krijgen is.

De opbrengst van de wandeltocht kom ten goede aan het Eva Demaya Centrum in Malawi. De stichting hoopt dit jaar met alle lopers samen 7.505 km te wandelen; de afstand van Kwintsheul, waar de stichting Eva Demaya is gevestigd naar Rumphi-West, waar het Eva Demaya Centrum staat. 

Zie voor meer informatie www.evademaya.nl.