De bezoekers mogen zelf ook proberen om een mastworp of een paalsteek te maken.
De bezoekers mogen zelf ook proberen om een mastworp of een paalsteek te maken. (Foto: PR)

Presentatie knooptechnieken door Scouting De Lier

zaterdag 18 maart 2023 13:00 tot 16:00

In museum De Timmerwerf is de geschiedenis van de vrachtschepen, die al het vrachtvervoer over water in het Westland verzorgden, te zien. Tijdens deze expositie zijn er geregeld op de zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur bijzondere activiteiten in het kader van deze schuiten.

Op zaterdag 18 maart is het de beurt aan de schippers van Scouting De Lier, die de bezoekers hun knooptechnieken en touwwerk gaan demonstreren. Voor een echte scout een vereiste, maar de schippers en hun knechten moesten deze technieken ook beheersen. De bezoekers mogen zelf ook proberen om een mastworp of een paalsteek te maken.

De Timmerwerf is te vinden aan de  Hoofdstraat 63 in De Lier.