Op Tweede Pinksterdag kun je tussen 10.00 en 16.00 gratis een bezoekje brengen aan het Hof van Wateringen, met ook de Hofboerderij.
Op Tweede Pinksterdag kun je tussen 10.00 en 16.00 gratis een bezoekje brengen aan het Hof van Wateringen, met ook de Hofboerderij. (Foto: De Hofboerderij)

Dag van het Kasteel

maandag 29 mei 2023 10:00 tot 16:00

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei 2023, wordt de Dag van het Kasteel gevierd. In heel Nederland openen kastelen, landgoederen en buitenplaatsen hun deuren voor bezoekers. Ook Westland doet mee met het Hof van Wateringen, waar je het Hofpark en de Hofboerderij gratis kunt bezoeken.

Wateringen maakt deel uit van de Zuid-Hollandse Landgoederenzone die loopt van Westland tot Hillegom. De twintig mooiste gebieden in deze zone zijn deze dag te bezoeken. 

Park en boerderij

In Wateringen geven gidsen van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul rondleidingen door het park en de boerderij. Zij vertellen over de rijke geschiedenis van het groene hart van Wateringen, over het kasteel, het klooster, de buitenplaats, de boerderij en het cultureel centrum van vandaag.


Hof van Wateringen in 1727. - HVWK

Er zijn fietstochten langs alle geopende kastelen en in de Hofboerderij is er de speciale expositie ‘Buitenplaats’ met glas- en textielkunst.

Praktische informatie

De Hofboerderij is gevestigd aan de Hoflaan 1 in Wateringen. De Hofboerderij is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Het complete provinciale programma is te vinden op www.dagvanhetkasteel-zh.nl.