In het weeshuis in Afrika, gesteund door de Girls Empowerment Foundation waar de gehele opbrengst van de Westland Pinkster Classic 2023 naartoe gaat, wonen ook 8 albino meisjes.
In het weeshuis in Afrika, gesteund door de Girls Empowerment Foundation waar de gehele opbrengst van de Westland Pinkster Classic 2023 naartoe gaat, wonen ook 8 albino meisjes. (Foto: Westland Helpt Afrika)

Westland Pinkster Classic 2023

maandag 29 mei 2023 9:00

Fietsen en wandelen voor het goede doel: dat doen deelnemers maandag 29 mei voor de Westland Pinkster Classic 2023. Op deze Tweede Pinksterdag worden er drie fietstochten en twee wandeltochten georganiseerd voor het hele gezin.

De Westland Pinkster Classic wordt georganiseerd door Westland Helpt Afrika, met als doel geld in te zamelen voor projecten in Afrika die geleid worden door Westlanders. Dit jaar zal de opbrengst van deze dag gaan naar de Girls Empowerment Foundation.

100 kilometer fietstocht

Een hoogtepunt van de Westland Pinkster Classic is de fietstocht van 100 kilometer voor de echte die hards onder de sportieve fietsers. Deze fietstocht start tussen 09.00 en 10.00 uur op het Havenplein, bij de Slimmerick in Naaldwijk. Daar wordt tevens gefinisht. De organisatie belooft “een waar sportief spektakel”, waar een “bakkie met een appelpuntje” na afloop niet aan ontbreekt. Op het terras van de Slimmerick wordt bovendien ook een drankje geserveerd.

Familietochten

De Westland Pinkster Classic 2023 is voor jong en oud. Behalve de uitdagende 100 kilometer fietstocht, zijn er daarom ook twee fietstochten voor de familie uitgezet door Westland en Midden-Delfland van 25 en 45 kilometer. Onderweg zijn er een aantal stops “waar van alles te beleven valt voor jong en oud”, aldus de organisatie.

Wandeltochten

Nieuw deze editie is dat er twee wandeltochten zijn uitgezet: een tocht van 5 kilometer om met het hele gezin te lopen, én een tocht van 10 kilometer voor de geoefende wandelaar. Deze tochten starten tussen 10.00 en 13.00 uur vanaf het Havenplein in Naaldwijk.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website www.westlandhelptafrika.nl/inschrijvingen/. De kosten voor de fietstocht van 100 km bedragen €20 (incl. koffie met gebak). De kosten voor de andere fietstochten (25 en 45 km) en de wandeltochten bedragen €10 incl. een drankje en een hapje onderweg. Kinderen onder de 12 jaar doen gratis mee, maar moeten wel aangemeld worden vanwege de stops en de lekkernijen onderweg.

Organisatie en sponsor

Van der Meer Verzekeringen is de hoofdsponsor van de Westland Pinkster Classic is. De dag wordt georganiseerd door Stichting Westland helpt Afrika, een stichting die kleinschalige ontwikkelingsinitiatieven in Afrika ondersteunt die veelal zijn opgezet door Westlanders. De ondersteuning is in het bijzonder gericht op het geven van financiële of andere steun ten behoeve van het onderwijs, medische zorg of onderdak in Afrika.

Girls Empowerment Foundation

Elk jaar helpt Stichting Westland Helpt Afrika een of meerdere stichtingen om een project te realiseren dat zij voor ogen hebben. Dit jaar is dat Girls Empowerment Foundation, een stichting die weesmeisjes en meisjes die geen thuis hebben, helpt om zich te ontwikkelen tot sterke vrouwen die zelf richting kunnen geven aan hun leven. 

De projecten bestaan uit een (wees)huis waar 65 meisjes worden opgevangen en een basisschool waar momenteel 275 leerlingen onderwijs krijgen. De basisschool is in 2016 geopend en met name gefinancierd door activiteiten in Westland. De gehele opbrengst van deze dag komt ten goede aan deze stichting. Momenteel is er geld nodig voor de bouw van extra klaslokalen voor de school aangezien door de groei van de school en een verandering in het Keniaanse schoolsysteem er te weinig klassen zijn.

Meer informatie: www.westlandhelptafrika.nl.