De documentaire laat de bezoeker reflecteren op thema’s als afscheid nemen, vriendschap en toewijding.
De documentaire laat de bezoeker reflecteren op thema’s als afscheid nemen, vriendschap en toewijding. (Foto: PR)

Nog één keer naar de laatste kouwe tuinder

zaterdag 10 juni 2023 20:30

‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ keert nog één keer terug in Fata Morgana. De indrukwekkende film over het werkzame leven van Peter Zuijderwijk uit Monster is daar op zaterdag 10 juni nog een keer te zien. Daarmee keert de film terug naar de plek waar Zuijderwijk en filmmaker Angelo Damen elkaar in 2016 voor het eerst in bijna 40 jaar elkaar weer ontmoetten.

Dat leidde in 2018 tot het maken van de documentaire. Damen heeft in zijn jeugdjaren op het bedrijf van Zuijderwijk gewerkt. Het bijzondere karakter van dit bedrijf en zijn eigenaar was voor Damen meer dan genoeg reden om de laatste maanden het wel en wee vast te leggen, voordat het bedrijf werd gesloopt. De film levert een uniek inkijkje op in het leven van een bijzonder mens. Zuijderwijk heeft naast zijn passie voor het kweken van allerlei groenten, ook een groot hart voor iedereen die een beroep op hem doet. Het maakt de film tot veel meer dan alleen maar een nostalgisch portret. Het laat de bezoeker ook reflecteren op thema’s als afscheid nemen, vriendschap en toewijding.

De aanvang van de film is 20.30 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10 en is inclusief een kop koffie/thee. Reserveer uw kaarten via Nico Meijer: 06-30125205 of nico@fata-monster.nl Het adres van Fata Morgana is Choorstraat 99 in Monster.