Op het evenement in Poeldijk worden zondag 4 juni tussen de 170 en 200 Mustangs verwacht.
Op het evenement in Poeldijk worden zondag 4 juni tussen de 170 en 200 Mustangs verwacht. (Foto: PR)

Mustang Valley: Westlands walhalla voor Mustang liefhebbers

zondag 4 juni 2023 10:00 tot 17:00

Op zondag 4 juni verandert de parkeerplaats van Van Der Ende Racing Inn in Poeldijk in een heuse Amerikaanse Valley. Op deze locatie vindt Mustang Valley plaats, een bijeenkomst van Ford Mustang liefhebbers. De aanvang is 10.00 uur en het duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Aan de Nieuweweg 57K in Poeldijk worden zondag 4 juni tussen de 170 en 200 Mustangs verwacht van alle bouwjaren tussen 1964 en 2023 en in alle modelvarianten. Ook is er tijdens het evenement een Mustang-markt, waarbij gerelateerde bedrijven aanverwante artikelen zullen aanbieden zoals: onderdelen, boeken, modelauto’s en retro artikelen. Een DJ zal tijdens het evenement muziek draaien uit de jaren 70-80’s.

Parkeren

Na de herinrichting van de Nieuweweg in 2018 is het voor bezoekers welke met de auto komen slechts beperkt mogelijk langs de Nieuweweg te parkeren. Ruime parkeermogelijkheden zijn langs Paul Captijnlaan aan de rand van het ABC Westland veilingterrein. Vanaf daar is het een kleine 400 meter lopen naar het Van Der Ende Racing Inn kartcentrum. Zie voor meer informatie www.mustangvalley.nl.

Bijna 60 jaar geleden werd de eerste Ford Mustang geïntroduceerd bij het publiek, en was meteen een daverend succes. De basis Mustang was toentertijd een goedkope auto, die de koper zelf kon aankleden door het toevoegen van enkele opties voor onder meer motor interieur en airco. Hierdoor zijn er nagenoeg geen twee Mustangs gelijk.

Mustang Club

De Ford Mustang is een populaire auto in ons land. De Nederlandse Ford Mustang Club heeft ruim 900 leden. Onder de leden bevindt zich een verscheidenheid aan modellen. Enkele jaren geleden is de zesde generatie van de Ford Mustang geïntroduceerd, welke over de hele wereld te bestellen is bij elke Ford-dealer, en in veel landen opnieuw een succes is.