Eenzaamheid komt voor bij jong en oud, ook in het Westland.
Eenzaamheid komt voor bij jong en oud, ook in het Westland. (Foto: PR)

Sessie over eenzaamheid in Wateringen

dinsdag 6 juni 2023 13:30 tot 15:00

In een interactieve sessie bij Wijkcentrum Terra Nova in Wateringen, wordt op donderdag 6 juni de vraag beantwoord hoe je iets kan betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

“Eenzaamheid komt ook in Westland steeds vaker voor, bij jong en oud,” merkt Vitis Welzijn. “Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt, kunnen we allemaal.” In een interactieve sessie op donderdag 6 juni wordt de vraag beantwoord hóe.

Praktische tips

Tijdens de sessie ‘Eén tegen eenzaamheid: Wat kun jij betekenen?’ ontdekken de deelnemers wat eenzaamheid is, hoe je het kunt herkennen en vooral ook hoe je op een laagdrempelige manier het gesprek erover kan aangaan. “Men krijgt praktische tips en gaat met nieuwe inzichten de deur uit”, aldus de organisatie.

Van onderwijs tot zorg

De bewustwordingssessie is bedoeld voor professionals, vrijwilligers, ondernemers en maatschappelijke organisaties, van onderwijs tot zorg en alle andere geïnteresseerden.

Praktische informatie

Deze middag wordt aangeboden door Vitis Welzijn en de gemeente Westland. Locatie: Wijkcentrum Terra Nova, Het Tolland in Wateringen. Tijd: van 13.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan telefonisch via 0174-630358 of via cursus@vitisjgz.nl.