In de zomer vond het Blauwe Podium buiten plaats, in januari zal dat binnen zijn.
In de zomer vond het Blauwe Podium buiten plaats, in januari zal dat binnen zijn. (Foto: YouTube)

Podium voor mensen die (niet) kunnen zingen keert terug

donderdag 18 januari 2024 20:00

In de nazomer van 2023 hield Guus Westdorp het eerste Blauwe Podium in de Boomgaard van de Framblij/Cultuurschuur in Monster. Op dit podium kunnen mensen die graag zingen, maar denken het niet te kunnen zich uitleven. Guus begeleidt hen met piano en advies. 

Guus begon het initiatief zes jaar geleden in Delft, waar het niet meer weg te denken is. Dit jaar introduceerde hij het ook in Westland. Dat optreden in de zomer was zo’n succes, dat er ook een wintereditie volgt, en wel op donderdagavond 18 januari. Opnieuw vindt het plaats in de Cultuurschuur.

Verbindende werking

Gerda Bruinsma van de Cultuurschuur heeft Guus hiervoor uitgenodigd. “Zingen en luisteren naar actief zingen verbindt jong en oud,” legt zij uit. “Vriendschappen, gezelligheid, samenwerkingen, op zoek gaan naar zangonderricht; alle zaken die teweeg worden gebracht. Vooral een laagdrempelige omgeving, en juist geen competitie zijn daarbij heel belangrijk.”

Aanmelden

Zangers en zangeressen kunnen zich aanmelden met een paar liedjes via de agenda op www.cultuurschuur.nl. De entree bedraagt dit keer 10 euro, inclusief één drankje, en moet contant worden voldaan bij entree.