Zeven jonge Westlandse talenten staan 7 januari 2024 voor het eerst op het podium van WestlandTheater De Naald.
Zeven jonge Westlandse talenten staan 7 januari 2024 voor het eerst op het podium van WestlandTheater De Naald. (Foto: Justin Manders)

Zeven jonge talenten op Nieuwjaarsconcert Knallend Westland 2024

zondag 7 januari 2024 13:00

Op 7 januari 2024 vindt de zevende editie plaats van het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland. Zeven jonge Westlandse talenten treden dan op. Voor het eerst in drie jaar vond er vooraf weer een live auditie plaats.

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland vult op zondag 7 januari 2024 voor de zevende keer WestlandTheater De Naald. Er vindt een voorstelling plaats om 13.00 uur en een om 16.00 uur. Een extra bijzonder jaar, want Westland Cultuurweb viert haar tien-jarig jubileum. Tijd voor een knallend feestje dus! Zeven jonge talenten staan te popelen om voor het eerst in de schijnwerpers staan. Samen met vele culturele organisaties staan zij maar liefst twee keer op het podium, een uitgelezen kans voor deze talenten om hun kunst met een breed publiek te delen.

Auditie

Dit jaar vond er voor het eerst in drie jaar weer een ‘live’ auditie plaats, waar een hoop verborgen talent uit Westland zich liet zien. Niet alleen muzikanten, maar ook sing-a-song writers en dansers zijn dit jaar geselecteerd om hun talent te vertonen tijdens het concert. Samen met Westlandse organisaties bouwen zij één groot feest. 

Thema

Onder het thema ‘Gotta Catch them All’ wordt het talent uit het Westland gepresenteerd. Het concert staat muzikaal onder leiding van Blazers Collectief WEST. Naast de jonge talenten geniet je van Theaterschool Koperen Kees, Dans Creatie, Muziekmeesters Westland, de slagwerkgroepen PX percussie en de Phoenix Unlimited. Ook is er een optreden van de winnaars van de Westlands talentenjacht Spotlight. Hierin laten de leerlingen van ISW Sweelinklaan hun winnende act nogmaals zien.

Kiki Schippers

Het muzikale multitalent Kiki Schippers zal deze editie van het Nieuwjaarsconcert presenteren. Cabaratier in hart en nieren, liedjesschrijver en daarnaast een groot voorstander van het stimuleren van jong talent; Kiki is vaak te horen tijdens het programma Kopspijkers, waar ze ter plaatse gesprekken samenvat in satirische liedjes. Daarnaast was Kiki in november al te zien in WestlandTheater De Naald met haar voorstelling Kiki met band en tourt zij verder door de theaters in het hele land. Tijdens Knallend Westland gaat Kiki Schippers op zoek naar al het bijzondere talent in het Westland en probeert die allemaal te vangen in één vermakelijk en afwisselend concert.


Kiki Schippers treedt ook op. - Menno van der Veen

Kaarten

Westland Cultuurweb organiseert het Nieuwjaarsconcert voor de zevende keer samen met initiatiefnemer en artistiek leider Erik-Jan de With. Met het concert willen zij het Westlandse publiek laten zien hoe rijk het Westland is aan muzikaal talent én jong talent de kans geven om op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Kaarten à € 17,50,- zijn nu te verkrijgen via 0174 -636900 of www.westlandtheater.nl.