Gerard de Roode heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen in De Broodfabriek. Dat komt goed van pas bij het vormgeven van de nieuwe belevingsmiddag voor senioren bij Vitis Welzijn.
Gerard de Roode heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen in De Broodfabriek. Dat komt goed van pas bij het vormgeven van de nieuwe belevingsmiddag voor senioren bij Vitis Welzijn. (Foto: Archief/Debbie van Eijk)

Belevingsmiddag voor senioren in Wateringen

woensdag 14 februari 2024 13:00 tot 17:00

“Ik moet steeds aan die grote denkers denken, die steeds grote dingen denken,” zong Toon Hermans. Zo’n denker is Gerard de Roode (77), een Wateringer die regelmatig mooie initiatieven organiseert. Op 14 februari - Valentijnsdag! - introduceert hij iets nieuws: een belevingsmiddag in Terra Nova voor senioren. 

Met een achtergrond bij de Broodfabriek in Rijswijk - toen nog ‘The Darling Market’ -, waar hij zestien jaar lang gastheer was, weet Gerard alles van mensen hartelijk verwelkomen, praatjes maken en samen genieten van mooie spullen. In 2023 keerde hij terug naar deze vertrouwde plek om een tentoonstelling neer te zetten met schilderijen uit de erfenis van zijn overleden goede vriend, Jan Ouboter, voor Stichting KiKa. Later dat jaar, in augustus, kwam hij op het idee om Molen Windlust in Wateringen misschien weer draaiende te krijgen met een speciale bankbiljettenactie. 

Warme herinneringen

Zijn talent om beurzen vorm te geven kan hij goed gebruiken voor zijn nieuwste idee: de belevingsmiddag in Terra Nova op het Tolland 2 in Wateringen, het gebouw van Vitis Welzijn. Deze welzijnsorganisatie draagt het initiatief een warm hart toe. Gerard wordt dan ook geholpen door sociaal makelaar Peter van der Berg.


Gerard de Rode (l) wordt bij de organisatie van de middag geholpen door sociaal makelaar Peter van der Berg (Vitis Welzijn). - PR

Met elkaar leuke dingen beleven, daar gaat het om

De middag is bedoeld voor zijn generatiegenoten, die ongetwijfeld net als Gerard warme herinneringen hebben aan Toon Hermans, Dorus en vele andere beroemde artiesten uit die tijd. “Met elkaar leuke dingen beleven, daar gaat het om”, licht Gerard het concept toe. Dat wil hij doen aan de hand van video’s, platen, boeken, schilderijen en andere attributen. “Hiermee worden de bezoekers meegenomen in een andere tijd.”

De middag is een try-out, legt Gerard uit: “Als deze samenkomst in de smaak valt, wil Vitis Welzijn de deur elke maand openen voor dit thema.” Hij besluit met een oproep: “Heeft de bezoeker zelf ook leuke herinneringen of attributen in huis, dan zou het leuk zijn om deze de volgende keer ook mee te nemen. Zo kunnen we met elkaar genieten.”

Praktische info

De entreeprijs van de middag, die van 13.00 tot 17.00 duurt, bedraagt slechts €2,50, inclusief een ‘ouderwetse’ versnapering. Gerard kijkt ernaar uit veel belangstellenden gastvrij te verwelkomen.