Er spelen drie generaties mee in de voorstelling.
Er spelen drie generaties mee in de voorstelling. (Foto: Helene Tabben)

TheaterLoods podium voor beestachtige familievoorstelling mét een moraal

zaterdag 17 februari 2024 14:30 tot zondag 25 februari 14:30

Het is een uitstapje in de krokusvakantie voor de hele familie: de nieuwe theatervoorstelling van Theatergroep Het Wilde Westen. De naam ‘Zwijnenstal 2.0’ doet denken dat het om een gezellige beestenboel gaat, maar de oplettende toeschouwer zal de diepere boodschap niet ontgaan. Het stuk is namelijk gebaseerd op Animal Farm van George Orwell, een klassieke roman over machtsmisbruik en corruptie die ontstaan door totalitarisme. Maar hij is ook leuk voor kinderen.

"Alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere" - een beetje literatuurkenner kent die Orwelliaanse leus wel. De theatervoorstelling Zwijnenstal 2.0 is gebaseerd op het script Animal Farm van Jaco van der Moolen. Het is een familievoorstelling "voor kinderen van 8 tot 108 jaar" in de Theaterloods in Naaldwijk, die speciaal voor deze voorstelling is omgebouwd naar de Wild West Hoeve.

Drie generaties

Het unieke aan deze productie is dat er maar liefst drie generaties spelers meedoen. Van de 22 spelers is de jongste 8 en de oudste 78 jaar. Zij spelen niet alleen, maar maken ook hun eigen Zwijnenstal-filmpjes. En zelfs hun eigen muziek, met alles wat er maar in het decor en op het toneel te vinden is. Decor en kleding mochten de jongeren ook onder handen nemen.

Machtsmisbruik

Op een dag gaat de beerput open en nemen de dieren de macht over op de boerderij. En dan wordt het uiteindelijk een echte zwijnenstal, een beestenbende, een ratjetoe. Want door macht gaan niet alleen mensen maar ook sommige dieren hele rare dingen doen.

"Wij zien jullie graag in de krokusvakantie op de Wilde West Hoeve!", laat de cast weten. "Neem vrienden, buren en familie mee. En trek gerust je overall aan of kom als Paard Koe Geit Biggetje Schaap of PauwPauwPauw!

Praktische info

Voorstellingsdata: 17, 18, 21, 22, 24, 25 februari 2024, aanvang 14.30 uur.

Meer informatie en reserveren: www.tghetwildewesten.nl of telefonisch.