Jan en Nel van der Valk in hun winkel aan de Choorstraat 56.
Jan en Nel van der Valk in hun winkel aan de Choorstraat 56. (Foto: HVMTH)

Themamiddag brengt winkels in het Monster van vroeger in beeld

woensdag 28 februari 2024 14:00 tot 16:00

Op woensdag 28 februari organiseert de Historische Vereniging Monster – Ter Heijde van 14.00 – 16.00 uur een historische themamiddag in de bibliotheek aan de Rubenslaan. Als onderwerp voor deze middag is gekozen voor de vroegere middenstand in de Choorstraat. 

“We willen als historische vereniging het vroegere winkelbestand zo volledig mogelijk in kaart brengen,” licht de Historische Vereniging Monster - Ter Heijde toe. “Deze themamiddag draagt een informeel karakter en iedereen is welkom om binnen te lopen. Ook als u andere onderwerpen wil aansnijden dan kan dat uiteraard.”

Beeldmateriaal

Hoewel het dus niet gaat om een lezing zal er beeldmateriaal over de vroegere winkels en andere bedrijven in de Choorstraat worden getoond op het scherm van de bibliotheek. Wie documentatie of foto’s heeft over de middenstand van weleer wordt van harte uitgenodigd dit mee te nemen. De vereniging maakt daar graag ter plekke een scan van.

Inlichtingen: Leo van den Ende, 0174-244315.