Lezing over Maria in De Lier

donderdag 29 februari 2024 20:00

In protestantse kring speelt Maria, de moeder van Jezus, vaak een bijrol in het verhaal van haar zoon. De protestantse theoloog Arnold Huijgen schreef een boek waarin hij Maria op het spoor komt langs de lijnen van de Bijbel, de traditie en de actualiteit.

Maria verdient meer aandacht dan ze van protestanten lang gekregen heeft, vindt Arnold Huijgen. Hij belicht hij Maria vanuit diverse perspectieven, traditie en actuele vragen rondom de toekomst van Europa en vragen rondom man-zijn en vrouw-zijn. “Maria is niet alleen degene die gehoorzaam de belofte ontvangt, maar ook een stevige profetes, en in haar vertrouwen is ze een voorbeeld voor ons allen.”

Op donderdag 29 februari 2024 zal professor Arnold Huijgen een lezing geven naar aanleiding van dit boek. Deze lezing vindt plaats in de Rank, van Weelyplein 2, De Lier. Aanvang 20.00 uur.

De lezing is georganiseerd vanuit gezamenlijke Westlandse protestantse kerken.