Alcohol haalt de ware aard van een paar zussen naar boven.
Alcohol haalt de ware aard van een paar zussen naar boven. (Foto: PR)

Herkenbare familieproblemen verbeeld door Theatergroep Wateringen

vrijdag 1 maart 2024 20:15 tot zondag 3 maart 13:30

Na een jaar waarin de volwassen spelers van Theatergroep Wateringen geen enkele voorstelling hebben kunnen geven, gaan ze in 2024 weer vol frisse moed van start. Op 1, 2 en 3 maart spelen ze de twee eenakters ‘Familiegedoe’. Met een bijzonder gesprek tussen twee vrouwen, waar ook de buurman zich mee bemoeit, en alcohol die de ware aard van een paar zussen naar boven haalt. Familiegedoe dus.

De voorstelling vindt plaats op de eigen, knusse Korenzolder van de theatergroep. Het eerste eenakter heet ‘Moederfiguur’, van Alan Ayckbourn. Het tweede heet ‘Lang zullen wij leven’ en is geschreven door Alwin Grijseels. Hanneke Zwinkels verzorgt de regie.


Moederfiguur

Het verhaal van ‘Moederfiguur’ gaat als volgt. Lucy is regelmatig alleen met haar drie kinderen thuis. Zo ook die avond als plots haar buurvrouw, Rosemary, binnenkomt met een boodschap van Lucy’s echtgenoot, Frank. Lucy is zo vaak alleen met de kinderen dat zij niet gewend is om met volwassenen om te gaan. Er ontstaat een bijzonder gesprek tussen de twee vrouwen. En als dan ook nog buurman Terry zich ermee gaat bemoeien, lopen de emoties bij alle drie hoog op.

Lang zullen wij leven

De zoon van Tiny wordt vandaag 10 jaar. Haar zussen, Tanja en Trees, zijn zoals gewoonlijk aanwezig om deze feestelijke dag te vieren. Maar wat vol gezelligheid begint in de wijnkelder, slaat langzaam om wanneer de rijkelijk geschonken alcohol zorgt voor (on)beneveld spraakwater uit de monden van de dames. Niets of niemand wordt gespaard. De ware aard van de zussen Twaalfhoven komt boven en de “open” zussen blijken stuk voor stuk een geheim met zich mee te dragen. Een tragikomedie, uit het leven gegrepen, wat de nodige stof zal doen opwaaien.

Acteurs

In deze productie spelen Astrid van den Abbeele, Thea Scheen, Jan Koet, José Moonen, Marja Mintjes en Nancy Tiepel. Licht, geluid en decor worden verzorgd door Frank van den Abbeele & Wesley van der Ende.

Speeldata

De speeldata zijn: 1 en 2 maart 2024 om 20.15 uur, 3 maart 2024 om 13.30 uur. De locatie is Theater de Korenzolder, Hoflaan 1 te Wateringen (Hofboerderij). Toegangsprijs bedraagt 15 euro per persoon. Reserveren kan vanaf 1 februari via TheatergroepWateringen.nl/Reserveren.