Het Passieconcert in 2023.
Het Passieconcert in 2023. (Foto: VCA Design)

Om deze reden heet het Passieconcert 2024 bij de Barth ‘Seven’

vrijdag 29 maart 2024 20:15

Na het succes van het Passiespektakel van 2023 is er Goede Vrijdag 29 maart 2024 om 20.15 uur opnieuw een bijzonder concert te beleven Bij Barth. Een groot aantal zangers, zangeressen en musici brengen het Passieconcert ‘Seven’. Vanwaar die naam?

Seven staat voor de zeven laatste woorden van Christus. “Alhoewel in Nederland de Matthäus Passion het meest bekend is tijdens de Paastijd, zijn er door componisten onnoemelijk veel prachtige melodieën geschreven over deze laatste zeven woorden,” licht de organisatie Stichting Bij Barth toe. “Denk daarbij aan klassieke componisten als Wolfgang Amadeus Mozart, César Franck, Joseph Haydn, maar ook een hedendaagse componist als Andrew Lloyd Webber schreef wonderschone composities op dit thema.”


Negentig zangers

“Sopraan Maartje Rammeloo, het Seven-Passiekoor met maar liefst negentig zangers en een topensemble van het befaamde Residentieorkest brengen deze prachtige muziek van toen en nu ten gehore.” Acteur David Geysen duikt in het verleden en neemt het publiek mee naar wat er volgens de overlevering bijna twee eeuwen geleden is gebeurd. “Het verhaal van een visser uit Galilea, die de stem van het volk wordt, de smart van Maria Magdalena, u beleeft het mee bij het Passieconcert Seven. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Rick Schoonbeek, die ook de muzikale leiding had bij de successen van Dario Fo. Jeroen Lopes Cardozo tekent voor de regie.” Samen brengen zij het lijdensverhaal en de zeven laatste woorden van Christus in klassieke en hedendaagse muziek.

Praktische info

Toegangskaarten voor € 10,- (incl. één gratis consumptie) zijn te reserveren via www.bijbarth.nl en verkrijgbaar vanaf 19.30 uur voorafgaand aan de voorstelling. Datum: Goede Vrijdag, 29 maart. Tijd: 20.15 uur, zaal open om 19.30 uur. Locatie: Bartholomeuskerk, Voorstraat 109, Poeldijk.

Kaarten: verkrijgbaar via www.bijbarth.nl.