Niet voor niets werden de Fleetwood Maniacs in 2022 beloond met de officiële titel van Stichting Pop Delft 'Beste Coverband'.
Niet voor niets werden de Fleetwood Maniacs in 2022 beloond met de officiële titel van Stichting Pop Delft 'Beste Coverband'. (Foto: PR)

Fleetwood Maniacs bij Barth

vrijdag 12 april 2024 20:00

De Fleetwood Maniacs laten hun publiek op 12 april in de Bartholomeuskerk terug in de tijd gaan met hits als ‘Go Your Own Way’, ‘Dreams’ en Don’t Stop’. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na concerten met de muziek van Simon and Garfunkel en Crosby, Stills & Nash is er op vrijdag 12 april om 20.00 uur Bij Barth weer een stuk popgeschiedenis te beleven. Deze avond nemen de Fleetwood Maniacs het publiek mee op een reis door de tijd met de tijdloze muziek van Fleetwood Mac.

Gepassioneerd

Fleetwood Maniacs bestaat uit een groep gepassioneerde muzikanten uit Delft. Twee zangeressen, drie gitaristen, een pianist en een drummer. Zij zijn allen beïnvloed door de legendarische muziek van Fleetwood Mac. “Met zorg hebben zij een keuze gemaakt uit het omvangrijke repertoire. De prachtige harmonieën worden energiek uitgevoerd. Niet voor niets werden de Fleetwood Maniacs in 2022 beloond met de officiële titel van Stichting Pop Delft ‘Beste Coverband’”, licht Stichting Vrienden Bij Barth toe. “Stap terug in de tijd en herbeleef de magie!”

Bio band

De band is in 2017 opgericht door zanger en gitarist Wim van Velzen, drummer Ronald van Drunen en hun echtgenoten en zangeressen Marry van Groenewegen en Marian Schokker. De start werd aan de keukentafel gemaakt, door zangpartijen uit te zoeken en de loepzuivere harmonieën, zo typerend voor Fleetwood Mac. Hierna volgde intensief repeteren, tot ze de klankkleur van Fleetwood Mac te pakken hadden en de zang als een huis stond. In hun repertoire was het hele album Rumours vertegenwoordigd. Ze waren klaar om de band verder samen te stellen. Dat gebeurde door aansluiting van Rob Hoes, blues en sologitarist, bassist Henk Wanders en pianist Peter Seilberger. In 2018 betrad de nu complete band voor het eerst het podium onder de naam Fleetwood Maniacs.

Praktische info

Het optreden vindt plaats op vrijdag 12 april om 20.00 uur, tot ongeveer 22.30 uur. De zaal gaat open om 19.15 uur. Locatie: Bartholomeuskerk, Voorstraat 109 in Poeldijk. De toegangsprijs bedraagt 15 euro per persoon, met 1 gratis consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bijbarth.nl.