Afbeelding
(Foto: PR)

Laatste Kouwe Tuinder bij d’Oude Koestal

zaterdag 13 april 2024 15:30

Op zaterdag 13 april wordt ‘De laatste kouwe tuinder’ vertoond in het Bezoekerscentrum d’Oude Koestal in het Staelduinse Bos. De film, gemaakt door Angelo Damen, werpt een uniek en ontroerend licht op het leven van overbuurman Zuijderwijk aan de Molenweg in Monster.

Angelo Damen, die in de jaren zeventig in de vakanties bij Zuijderwijk werkte, voelde de noodzaak om de laatste dagen van het bedrijf van Zuijderwijk met zijn filmcamera vast te leggen. Twee jaar geleden hoorde Damen dat het bedrijf gesloopt zou worden, en dit was voor hem het startschot om een eerbetoon te creëren aan de laatste kouwe tuinder van het Westland.

Humor

De documentaire belicht niet alleen het vakmanschap van Zuijderwijk, maar ook zijn droge humor, bijzondere kijk op het leven, sociale inborst en zijn volstrekt eigen manier van “tuinen”. Het resultaat is een uniek portret dat niet alleen een inkijkje geeft in het agrarische leven van vroeger, maar ook de persoonlijkheid van Zuijderwijk op bijzondere wijze naar voren brengt.

De vertoning van de documentaire begint om 15:30 uur in het Bezoekerscentrum d’Oude Koestal in het Staelduinse Bos. Aanwezigen worden vriendelijk verzocht om 15 minuten vóór aanvang aanwezig te zijn. De maximale capaciteit van de zaal is 36 deelnemers, en bij minder dan 20 aanmeldingen gaat de vertoning helaas niet door.

Toegangsprijs

Om de documentaire te bekijken, wordt een toegangsprijs van €10,- per persoon gehanteerd, bij voorkeur contant te betalen. Na afloop van de vertoning wordt een kopje koffie of thee geserveerd.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden voor de excursie bij de familie van Drongelen via telefoonnummer 0174-631 427 of per e-mail: aatendiek@gmail.com.

Openingstijden

De openingstijden van d’Oude Koestal zijn op zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur en op zondag van 11:00 tot 16:00 uur. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met de familie van Drongelen via telefoonnummer 0174-631 427 of een bezoek brengen aan de website www.hetstaelduinsebos.nl. Een unieke kans om de rijke geschiedenis van het Westland te ervaren en de laatste kouwe tuinder in actie te zien.