'Als je een verrekijker hebt, neem deze mee.'
'Als je een verrekijker hebt, neem deze mee.' (Foto: Natuurlijk Westland)

Vogelexcursie bij ‘s-Gravenzande

zondag 14 april 2024 8:00 tot 11:00

Op 14 april organiseert Westland van 8.00 tot 11.00 uur een excursie over de vogels in De Banken en Spanjaardsduin. 

De verzamelplaats is de parkeerplaats bij de strandopgang aan de Strandweg in ’s-Gravenzande.

Het is een excursie voor beginners tot ervaren vogelaars. Het maximum aantal deelnemers is vijftien, “dus wees er snel bij,” aldus de organisatie. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. De excursie is kosteloos. “Als je een verrekijker hebt neem deze mee.”

Vogels laten ons het landschap met andere ogen zien en ervaren

“We ontdekken en leren met elkaar van vogels in de plassen, riet, duinen en strand. Denk aan eenden, ganzen, steltlopers, rietvogels als blauwborst, waterral, Cetti’s zanger. Vogels laten ons het landschap met andere ogen zien en ervaren.”

Na aanmelding ontvang je een bevestiging met details over de startlocatie.

Natuurlijk Westland

Natuurlijk Westland staat voor een natuurlijke leefomgeving en is een onderdeel van Natuurlijk Delfland, een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Westland.

Zie ook https://delfland.knnv.nl/werkgroep/westland/.