Hoe zorg je ervoor dat je ook in lastige periodes mentaal en fysiek overeind blijft?
Hoe zorg je ervoor dat je ook in lastige periodes mentaal en fysiek overeind blijft? (Foto: PR)

Moeilijke tijden? Deze lezing in Kwintsheul helpt je erdoorheen

woensdag 17 april 2024 19:30 tot 21:30

In het leven maken we soms turbulente fases mee. Denk hierbij aan een periode van ziekte, een verhuizing, scheiding, enz. Dat kan voor onder meer stress, boosheid, verdriet, frustratie, onrust en angstgevoelens zorgen. Hoe zorg je ervoor dat je ook in lastige periodes mentaal en fysiek overeind blijft?

Kim van der Lely (Hofland en van Geest sportbegeleiding), Marc van Heyningen (Silenz) en Fred Louter (gedragstherapeut ACT Westland) steken mensen de helpende hand toe en organiseren woensdag 17 april een gratis workshop in Kwintsheul, getiteld “Stay present: in je kracht blijven in turbulente tijden!”

Kim, Marc en Fred laten de deelnemers aan de workshop een stukje uit hun vakgebied zien. Hoe kan ik bijvoorbeeld mijn energiemanagement verbeteren? Hoe zorg ik ervoor dat ik me niet helemaal verlies in mijn gedachtes en gevoelens? Hoe vind ik een bron van rust en ontspanning, ook in onrustige, stressvolle tijden?

‘Zie het als een soort proeverijtje’

“We proberen de bezoekers handvatten en tips mee te geven waarmee ze iets bewuster in het leven kunnen komen te staan”, zegt Kim. Marc vult aan: “Ontspannen is iets wat we verleerd lijken te zijn. Zeker in stressvolle tijden is het extra belangrijk om ook momenten van diepe rust en ontspanning in te bouwen.” Fred tot slot: “Zie het als een soort proeverijtje, wat mensen al een eerste gevoel van mentale verlichting kan geven, maar misschien ook wel naar iets meer smaakt.”

Praktische info

De Lezing ‘Stay Present: in je kracht blijven in turbulente tijden!’ vindt plaats op 17 april bij sportcomplex Quintus (Van der Knaap Corner), Leeuwerik 1c, Kwintsheul. Tijdstip: 19.30 tot 21.00 uur. Inloop 19.15, uitloop tot 21.30 uur. Entree is gratis (na afloop eventueel vrijwillige bijdrage voor Team Westland mogelijk)

Aanmelden via: info@hoflandvangeest.nl.