De bouw van de Oranjebuurt in De Lier startte 100 jaar geleden.
De bouw van de Oranjebuurt in De Lier startte 100 jaar geleden. (Foto: PR)

Lezing over 100 jaar Lierse Oranjebuurt

zaterdag 20 april 2024 13:30

De bouw van de Oranjebuurt in De Lier startte 100 jaar geleden en het was voor die tijd een modern project. Huizen met waterleiding en riolering was destijds een innovatie. Museum De Timmerwerf in De Lier een expositie over het 100-jarig bestaan van de buurt. De samenstellers van de expositie hebben archiefonderzoek verricht naar de geschiedenis en de bewoners en delen deze informatie met alle belangstellenden. Zaterdag 20 april is de eerste middag waarop een presentatie wordt verzorgd met foto’s en kaarten. De aanleiding, de ontwikkeling en bouw van deze oudste Lierse wijk, wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken. De bezoekers kunnen om 13.30 of 14.30 uur aanschuiven om deze lezing te volgen. De Timmerwerf is te vinden aan de Hoofdstraat 63 in De Lier.