Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima, september 2023.
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima, september 2023. (Foto: PR)

Lezing De Oranjes in Westlands Museum

zondag 21 april 2024 14:00

In het kader van de oranje-maand april is in het Westlands Museum de Oranje-verzameling van Wim Bom te zien. Deze Westlander heeft in de loop der jaren een omvangrijke verzameling rondom het koningshuis opgebouwd. 

Wim is een echte fan van het Oranjehuis: “Als oud-geschiedenisdocent kom ik het Oranjehuis overal tegen. De familie van Oranje Nassau is immers sterk verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Met deze tentoonstelling wil ik leuke items uit mijn verzameling en mijn enthousiasme over het Oranjehuis delen met het publiek.” 

Van alles

Er is van alles te zien: van bekers en spellen tot foto’s en documenten. Speciaal voor kinderen is er een kleurplaat en een puzzel, die grote Oranjefans natuurlijk ook mogen maken. De tentoonstelling is tot en met 26 mei dagelijks te zien In het Dijkhuisje in de historische tuin van het museum. Wim is op de zondagen 21 en 28 april aanwezig om de bezoekers toelichting te geven.

Lezing

Op zondagmiddag 21 april verzorgt Wim een uitgebreide lezing over de Oranjes. En op Bevrijdingsdag - 5 mei - organiseert het museum een fietsexcursie langs herkenningspunten van de Oranjes in het Westland. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl.