In ‘Amadeus’ kijkt hofcomponist Salieri aan het eind van zijn leven terug op zijn tweestrijd met de geniale Wolfgang Amadeus Mozart.
In ‘Amadeus’ kijkt hofcomponist Salieri aan het eind van zijn leven terug op zijn tweestrijd met de geniale Wolfgang Amadeus Mozart. (Foto: Het Wilde Westen)

Theatergroep Het Wilde Westen speelt Amadeus

zondag 21 april 2024 14:00

Na toneelstukken over diepgewortelde familiegeheimen, een fatale liefde en een vrolijke beestenboel, presenteert Theatergroep Het Wilde Westen een nieuwe parel: Amadeus.

In ‘Amadeus’ kijkt hofcomponist Salieri aan het eind van zijn leven terug op zijn tweestrijd met de geniale Wolfgang Amadeus Mozart. Een strijd tussen een aanstormend talent en de gevestigde orde. Tussen genie en middelmaat. Met twee práchtige verliezers.

Belangrijkste

In zijn gloriedagen aan het Weense hof was Salieri de belangrijkste en meest invloedrijke componist van het land. Maar alles verandert als de rebel Mozart in Wenen arriveert. En van plan is te blijven. Salieri herkent onmiddellijk het genadeloze talent van de jonge Mozart. Om gek van te worden. 

Vanaf dat moment doet hij er alles aan om Mozarts carrière te dwarsbomen. Was het uiteindelijk Salieri die de dood van Mozart op zijn geweten heeft? Feit of fictie, het maakt het verhaal er niet minder boeiend om. 

Live muziek

Naast subliem toneelspel door een topcast van theatergroep Het Wilde Westen wordt de voorstelling ondersteund door onstuitbare live muziek, verzorgd door Lidy Blijdorp, Jeannette Landré en Marieke Schut op cello, fluit, hobo en piano. Sopraan is Sharon Tadmor. De briljante muziekarrangementen zijn van componist Robert Zuidam. En verder werken mee danseressen van Dance Innovation en Hans Dekker van V-Jake filmt.

De regie is in handen van Kees Stolze.

Data

Kortom, dit wordt een voorstelling om niet te missen. Met alles erop en eraan. Het Wenen van de 18e eeuw nu in de Westlandse TheaterLoods op 19, 20, 21 (matinee), 25, 26 en 28 (matinee) april.
Aanvang: 19:30 uur, matinee 14:00 uur.

Voor meer informatie en reserveren: www.tghetwildewesten.nl.