Ledenmiddag bij ANBO/PCOB: Lezing over Spitsbergen

woensdag 3 april 2024 14:30

Op woensdagmiddag 3 april staat er een boeiende activiteit op het programma bij dienstencentrum De Larix in ’s-Gravenzande. Het bestuur van ANBO/PCOB ’s-Gravenzande-Heenweg-Monster verwelkomt die middag mevrouw Michelle van Dijk, die een intrigerende lezing zal geven met de titel ‘Spitsbergen op de Noordpool’.

Tijdens deze lezing neemt Michelle het publiek mee op een reis naar het Hoge Noorden. “Wellicht herinnert u zich van vroeger de verhalen over de barre overwinteringen in het Poolgebied, maar wat was de Nederlandse connectie hiermee? En wat valt er tegenwoordig te ontdekken als u Spitsbergen zou bezoeken?” Michelle, die maar liefst vier maanden per jaar op Spitsbergen doorbrengt om dagtochten, trektochten en expeditiecruises te begeleiden, zal ons hier alles over vertellen. Als gids en expeditieleider werkt ze veel op schepen, met haar thuisbasis op ’s werelds noordelijkste camping, bij Longyearbyen.

Met behulp van haar eigen gemaakte foto’s zal Michelle de bezoekers meenemen in haar leven daar en hun een kijkje geven in dit fascinerende stukje van de wereld. Iedereen is van harte welkom, ook wie (nog) geen lid is.

De middag begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.