Met deze cursus krijgen beginnende, onzekere of nieuwsgierige scootmobielbestuurders meer zelfvertrouwen.
Met deze cursus krijgen beginnende, onzekere of nieuwsgierige scootmobielbestuurders meer zelfvertrouwen. (Foto: PR)

Met deze cursus krijgen Westlandse scootmobielers meer zelfvertrouwen

woensdag 3 april 2024 13:45

Het Platform Gehandicapten Westland geeft op woensdag 3 april weer een training ‘Veilig op pad met uw scootmobiel’. Met deze cursus krijgen beginnende, onzekere of nieuwsgierige scootmobielbestuurders meer zelfvertrouwen.

“Het wordt weer mooier weer,” licht het Platform Gehandicapten Westland toe. “Iedereen wil er op uittrekken. Natuurlijk willen mensen met een lichamelijke beperking dit ook. Lopend achter een rollator, rijdend op een aangepaste fiets, zittend in een rolstoel en mensen die rijden in een scootmobiel. Onbedoeld neemt de kans op (bijna)ongevallen toe in de hedendaagse verkeerdrukte.”

Veilig op pad

Oorzaken van ongevallen kunnen natuurlijk zijn dat mensen hun aandacht er niet bij hebben, iedereen het druk heeft en snel ergens wil zijn - maar het komt soms ook omdat mensen de verkeersregels niet goed meer weten, of onzeker zijn als ze met de scootmobiel op pad gaan. Het Platform Gehandicapten Westland geeft daarom op woensdag 3 april weer haar training ‘Veilig op pad met uw scootmobiel’. 


Doelgroep

De training is bedoeld voor beginnende ‘scootmobielers’, ‘scootmobielers’ die onzeker zijn, of de scootmobiel beter wil leren kennen. De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en is voor mensen die overwegen of een scootmobiel geschikt is voor hen, mensen die er een via de WMO hebben aangevraagd of er zelf eentje hebben gekocht. Deze training is dé kans om meer te leren over de ins en outs van het rijden met een scootmobiel. De leverancier van onder andere scootmobielen is aanwezig met twee scootmobielen waarop belangstellenden kunnen oefenen. 

Locatie

De training vindt plaats in de VELO-hal, Noordweg 26 in 2291 EE Wateringen. Om 13.30 uur is de ontvangst. De training start om 13.45 uur. In mei organiseert het PGW een training in ’s Gravenzande. Bericht daarover volgt later. Aanmelden moet vóór 26 maart. Dat kan per e-mail naar info@pgwestland.nl, of telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur: 06 34 95 99 99 (evt. inspreken op voicemail).