Francesca Ajossa.
Francesca Ajossa. (Foto: PR)

Deze jonge organiste speelt binnenkort de sterren van de hemel in Wateringen

zaterdag 6 april 2024 19:30

Op zaterdag 6 april staat een bijzonder muzikaal evenement op de agenda van de Pleinkerk in Wateringen. De jonge en getalenteerde organiste Francesca Ajossa (1999) neemt voor de allereerste keer plaats op de orgelbank van het eerbiedwaardige Bätz-Witteorgel.

Francesca’s muzikale reis begon aan het ‘Palestrina Conservatorium’ in haar geboorteplaats Cagliari, Italië, waar ze in 2018 haar bachelor in orgel en orgelcompositie cum laude afrondde, met de hoogste lof. Sindsdien heeft ze diverse andere studies met succes afgerond en treedt ze regelmatig op tijdens festivals door heel Europa. Nu heeft ze de eer om de eerste organiste van de kerk in Wateringen te zijn. 

Grote schermen

Het programma van het concert is al te vinden op de website van de Pleinkerk: www.orgelwateringen.nl. Tijdens het concert kan het publiek de verrichtingen van Francesca en haar registranten volgen op vier grote schermen voor in de kerk.

Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur voor €9,00, met een gereduceerd tarief van €8,00 voor 65-plussers, inclusief een verfrissend kopje koffie of thee na afloop. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang tot het concert.

Meer info

Voor meer informatie over dit unieke evenement, bezoek de website www.orgelwateringen.nl