De Hoekse Senior String Band.
De Hoekse Senior String Band. (Foto: PR)

Hoekse countryklanken vullen straks Cultuurschuur in Monster

zondag 7 april 2024 16:00

Op zondagmiddag 7 april staat de Hoekse Senior String Band, onder leiding van Wim Pols, klaar om het publiek mee te nemen op een muzikale reis door het landschap van countrymuziek. Met een gevarieerd programma van twee uur beloven de vier muzikanten een onvergetelijke ervaring, vol hits van legendarische countrysterren.

Het repertoire omvat een indrukwekkende selectie, van de tijdloze klanken van Johnny Cash en John Denver tot de meeslepende melodieën van Dolly Parton, Waylon Jennings en Willie Nelson. Ook worden er nummers gespeeld van de pioniers van het genre, zoals The Carter Family en Gene Autry, en herinneringen opgehaald aan geliefde TV-programma’s als Rawhide en The Beverly Hillbillies.

Ook rock-’n-rollhits

Maar het gaat verder dan alleen country. De band brengt ook rock-’n-rollhits van iconen als Elvis en The Everly Brothers, afgewisseld met ontroerende ballads van artiesten als James Taylor en Garth Brooks. Verwacht ook nummers over de auto-industrie en de drooglegging na de Eerste Wereldoorlog, naast dansbare tunes en evergreens van Jim Reeves en Tammy Wynette.

Naast de muziek zullen beelden via een beamer en korte anekdotes de songs omlijsten, waardoor het publiek nog dieper in de muzikale wereld van de country wordt meegenomen. En er is volop gelegenheid om mee te zingen en te genieten van deze feestelijke herkenning voor liefhebbers van countrymuziek.

Getalenteerde muzikanten

De Senior String Band bestaat uit getalenteerde muzikanten: Ruud van de Meeberg op drums en zang, Paul van Dongen op basgitaar, banjo, autoharp en zang, Ralph Vinjé op viool, gitaar, basgitaar, mondharmonica en zang, en natuurlijk Wim Pols, die de presentatie verzorgt en tevens zang en gitaar voor zijn rekening neemt.