Westlandse Koorverening Musica is een van de grootste gemengd amateurkoren van Nederland.
Westlandse Koorverening Musica is een van de grootste gemengd amateurkoren van Nederland. (Foto: PR)

Op deze datum is de open repetitie bij WKV Musica

donderdag 16 mei 2024 20:00

Wie altijd al eens in een groot koor heeft willen zingen, is bij WKV Musica aan het juiste adres. Op donderdagavond 16 mei houdt deze vereniging, een van de grootste gemengd amateurkoren in Nederland, een open repetitie.

Westlandse Koorvereniging Musica is met 126 leden een van de grootste gemengd amateurkoren in Nederland. Hun dirigent is Harmen Cnossen. Het repertoire is zeer breed, religieus - klassiek - musical en werelds. WKV Musica licht toe: “Saamhorigheid en het er zijn voor elkaar, naast de intense behoefte om lekker te zingen, typeren ons koor. Per jaar geven wij twee à drie concerten, waarvan elk jaar het Kerstconcert weer ons hoogtepunt is. Om de twee jaar hebben we een buitenlandse concertreis. Dit jaar gaan we naar Bremen in Duitsland.”

Praktische info

Wie ooit al in een koor heeft gezongen of wie altijd al in een koor heeft willen zingen, maar daar nooit aan toe is gekomen, is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de open repetitie. Deze vindt plaats op donderdag 16 mei om 20.00 uur. Locatie: de zaal van de Westerkerk / restaurant Samen, Vijverweg 11 – Woongebied Polanen/ Westerhonk - in Monster. “Om enige indicatie te hebben hoe groot de belangstelling is, vragen wij je om je via www.wkvmusica.nl – Open Repetitie – aan te melden. Wij willen onder andere weten of je sopraan of alt, tenor of bas bent.”

Bevrijdingsconcert

Wie vooraf naar WKV Musica wil komen luisteren, is welkom op zondag 5 mei om 15.00 uur het Bevrijdingsconcert in de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Toegangskaarten van € 17,50 per stuk zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, bij de ingang van de kerk of via de website: www.wkvmusica.nl.