Peter Vorrink met zijn verhaal over The Beatles.
Peter Vorrink met zijn verhaal over The Beatles. (Foto: PR)

Peter Vorrink met zijn verhaal over The Beatles

vrijdag 31 mei 2024 20:00

Op vrijdagavond 31 mei om 20.00 uur wordt het verhaal van The Beatles verteld door Peter Vorrink. Peter is vanaf zijn 9e jaar al geïnteresseerd in de muziek van The Beatles. Hij had muzikale ouders en zijn interesse voor muziek begon zich te ontwikkelen. Hij was al snel enthousiast over de muziek van The Beatles.

In zijn show is ruimte voor de bekende successen, maar ook voor de (muzikale) missers in hun carrière. Met behulp van zijn gitaar legt Vorrink uit hoe bepaalde songs tot stand zijn gekomen. Als je ziet hoe ze begonnen met drie akkoordenliedjes en op het laatst heel complexe nummers maakten met een grote diversiteit aan instrumenten, die ontwikkeling is fascinerend. 

Alles was gericht op Lennon en Mc Cartney - Harrison en ook Ringo Starr moesten echt knokken voor hun eigen composities. Maar uiteindelijk kreeg zeker George Harrison wel de erkenning die hij verdiende.”

Fragment „Het allemaal begon toen ik bij mijn eigen Ierse folkband, The Foxes, samen met Steven Drenth composities aanleverde. Vaak vertelde ik er dan bij dat ik voor zo’n nummer geïnspireerd was door een fragment of een heel lied van The Beatles. ’Nou, als je er zo veel van weet, geef dan maar eens een lezing’, zeiden mijn bandleden. Dat zou eerst bij een van hen thuis gebeuren, maar familieleden en anderen wilden er ook bij zijn.

Toen werd het dus m’n eerste optreden, een soort PowerPointpresentatie, in een volle zaal in Amersfoort.”

Nadien is hij zijn programma gaan uitbouwen. „Eigenlijk kun je het geen lezing noemen, want dat woord heeft zo’n stoffige lading. Ik vind het echt een voorstelling. En het is hartstikke leuk als de zaal meezingt. Bij mijn eerste optreden in Hilversum kwam er na afloop een vrouw van in de zeventig naar me toe, ze gaf me een knuffel en zei: ’Ik voel me weer helemaal zeventien’.

De toegangsprijs bedraagt € 10. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bijbarth.nl. Locatie is de Bartholomeuskerk aan de Voorstraat 109 in Poeldijk. Kaartverkoop via www.bijbarth.nl.