De Oranjevereniging en de samenwerkende Wateringse kerken organiseren op zaterdagavond 4 mei samen Dodenherdenking.
De Oranjevereniging en de samenwerkende Wateringse kerken organiseren op zaterdagavond 4 mei samen Dodenherdenking. (Foto: PR)

Dit is het programma van Dodenherdenking 2024 in Wateringen

zaterdag 4 mei 2024 19:45

De Oranjevereniging en de samenwerkende Wateringse kerken organiseren op zaterdagavond 4 mei samen Dodenherdenking.

Volgens de traditie sluiten ze aan bij het landelijke thema ‘Vrijheid vertelt’. “We beginnen om 19.00 uur in de Pleinkerk aan het Plein. Leerlingen van de Pieter van der Plasschool steken een kaars aan en lezen een gedicht voor. Fractievoorzitter Peter Duijsens en ds. Marjan Zebregs zullen spreken en er wordt ook een persoonlijk verhaal verteld. We zingen liederen op bekende melodieën met orgelbegeleiding door Jan van Westenbrugge en luisteren naar koor Memento o.l.v. Ton Willemsen. 

Kranslegging

“Om 19.45 uur lopen we met de bloemenkransen in een stoet van de kerk naar het nabijgelegen monument. Daar is om 20.00 uur de twee minuten stilte, het zingen van het Wilhelmus, het leggen van de kransen en het defilé langs de kransen.”

Iedereen is van harte welkom bij deze unieke Dodenherdenking in Wateringen. De herdenking op 4 mei is te volgen via de YouTube-site van de kerk: https://www.youtube.com/@hervormdegemeentewateringe2177.

Lees ook

Dit het programma van de Dodenherdenking 2024 in ‘s-Gravenzande