De Dodenherdenking concentreert zich in en rond de Bartholomeuskerk.
De Dodenherdenking concentreert zich in en rond de Bartholomeuskerk. (Foto: Archief)

Dodenherdenking 2024 in Poeldijk met uitvoering van Requiem

zaterdag 4 mei 2024 19:00

Op zaterdag 4 mei wordt de Poeldijkse Bartholomeuskerk gevuld met de betoverende klanken van het Requiem van Gabriel Fauré, uitgevoerd door de zangkoren Deo Sacrum onder leiding van dirigent Steven van Wieren. Het concert begint om 20.30 uur en de toegang is gratis voor alle belangstellenden.

Gabriel Fauré componeerde zijn Requiem vanaf 1887, waarbij de dood van zijn vader in 1885 en van zijn moeder in 1887 ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de diepgang van het werk. Het Requiem kent drie versies, waarvan de grotere uit 1893 zal worden uitgevoerd tijdens dit bijzondere concert.

Herdenking

Voorafgaand aan het concert zal om 19.00 uur een Oecumenische viering plaatsvinden in de Bartholomeuskerk, gevolgd door een korte herdenking bij het monument van de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog op de begraafplaats. Na deze plechtigheden is er gelegenheid om in de ontmoetingsruimte van de kerk samen te komen voor een kopje koffie.

Organist

Het concert zelf begint om 20.30 uur en belooft een indrukwekkende ervaring te worden, waarbij de zangkoren ondersteund worden door de getalenteerde organist Patrick Hopper. De emotionele diepte en serene schoonheid van Fauré’s Requiem zullen de bezoekers ongetwijfeld raken en inspireren.

Om de gemaakte kosten te dekken, is er na afloop van het concert een deurcollecte.